Site Meter

Ambres - en död talar

Någon som såg dokumentären Ambres - en död talar?
Så här presenteras filmen:

Regissören Anders Grönros har under ett och ett halvt års tid filmat snickaren Sture Johansson och hur ett annat medvetande påstås ta över Stures kropp. Ambres säger sig vara 3 000 år gammal, komma "från andra sidan" och vilja förmedla en viktig kunskap om människan, livet och döden.

Vad ska man säga om det här då? Hur mycket jag än vill tro att en vis person som levt i tretusen år talar genom en snickare.....så kan jag bara inte. Detta är en bluff.
Men bortsätt från bluffen.....jag tycker att det är ganska ointressant om den är en död eller en levande som talar, talaren är en fantastisk berättare och det är sällan man hör så kloka ord berättas så vackert. När han talar om den ´´totala kärleken´´ som är så stor att när man försöker förklara den med ord så tappar vi kontakt med den.....så är det är stort!

Jag tror att det här är en intelligent man som har egenskaper och en gåva som en predikant, att försöka få oss att leva ett bättre liv. Jag vill verkligen inte tro att det enbart är en blåsning..

Jag vill gärna veta vad andra tycker. Dokumentären går i repris idag 15.55 på SVT 2. Annars kan man se den via länken här ovan.

Uppdatering
På Ambres hemsida kan man läsa om Sture Johanssons Ambres kurser på Sturegården AB i Torsby. En kurs på 8 dagar kostar 7 500 kronor. Man kan också beställa DVD och böcker.
Smart affärsidé Sture.....
Jag såg lite av filmen en gång till....och jag träffades inte på samma sätt som när jag såg den igår, nu var det omöjligt att känna att något han säger hade någon mening. Sture kommer väl snart att granskas av ´´Uppdrag granskning´´ eller så sätter man Aschberg på honom. Jag måste ha varit ovanligt mottaglig för predikningar igår....

Problemet med armen bara fortsätter (lite sjukdomsprat igen...) och nu går jag till husläkare, ortoped, sjukgymnast, arbetsterapeut och på akupunktur. Vet inte vad som väntar härnäst....psykolog eller varför inte Ambres?


Kommentarer
Postat av: Lilla B

Tänkte innan jag hunnit ner till din uppdtering: "Och vad tjänar han på det, tro?".
Och gratis reklam på tv.
Jag är mycket skeptisk. Väldigt mycket.

2007-11-29 @ 07:51:42
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Allt handlar om pengar. Suck!!

2007-11-29 @ 08:01:10
Postat av: Lilla B

Nä. Inte riktigt allt.
Det viktigaste är gratis i alla fall. Kärlek, vänskap, kamratskap.
Men jag är inte så naiv att jag tror att pengar är oviktiga. De är bra att ha som medel, inte som mål.

2007-11-29 @ 08:24:20
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Det är säkert någon skrivarkonsult som skrivit manuset till att det fina han predikar.

2007-11-29 @ 08:37:18
Postat av: Lilla B

Skulle inte förvåna mig det minsta!
Spökskrivare ?? :)

2007-11-29 @ 08:42:31
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Lilla B

Skulle nog rekommendera psykolog....

2007-11-29 @ 11:05:28
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Rosengeranium

Hm, 7500:- för en åttadagarskurs. Det är billigt i sammanhangen. Även en medelmåttig motivationstalare tar samma summa för en eftermiddag... (Som teolog och långtidsarbetslös har jag sett det mesta av charlataneri.)

Om vi nu skulle ta och förutsätta att Ambres faktiskt är en ande, så ska man komma ihåg att andar inte alltid talar sanning eller har rena avsikter. (Vi kan ha att göra med en simpel exhibitionist som inte drar sig för att förstöra en människas liv genom att använda honom som redskap.) Det finns nog orsak till att besatthet var något man fruktade i det gamla samhället. Vi är lite naiva, vi moderna människor, när det kommer till kontakter med det hinsides.

Jag har inte hängt med på din onda arm, men om du har en läkare i bekantskapskretsen skulle jag ta och diskutera saken med henne/honom. Be om råd hur du ska formulera dig när du talar med läkare inom vården. Din bekant kommer att ha tid på ett annat sätt och vet att du inte gnäller. En läkare inom vården har ofta alldeles för litet tid för att gå igenom alla symptom ordentligt och tvingas ofta gå på fördomar istället för iaktagelser.

2007-11-29 @ 11:55:21
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Rosengeranium: 7500 kr för att hålla käften i en vecka som Simon skrev i sitt inlägg. Jag har upplevt flera märkliga händelser i mitt liv men jag tror att man ska hålla sånt för sig själv. Börjar man prata om dessa händelser så försvinner en del av magin. Jag tror helt enkelt inte på människor som skapar ett företag kring en känsla och lurar lättledda människor på pengar.

Tyvärr har jag ingen läkare i min bekantskapskrets...däremot en vaktmästare som brukar fixa det mesta...jag får tala med honom i stället. Tennisarmbåge är problemet.

2007-11-29 @ 12:18:21
Postat av: Eivor

Det finns många sätt att tjäna pengar på människors naivitet. Särskilt sörjande människor är mottagliga för andeprat och det är lågt att utnyttja godtrogna människor så.
Alla sekter är av ondo - enligt min mening.
Vad gäller armen - har Du prövat cortisonspruta? Det hjälper ofta.
Annars går det över av sig själv. Jag hade det en gång och kunde inte lyfa en stekpanna en gång :)
Det tar lite tid förstås.
Ha en bra dag och krya på Dig.
Eivor

2007-11-29 @ 13:27:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Eivor: Kommer nog att få sprutan på torsdag då jag ska till ortopeden. Ha det gott du också och tack för omtanken.

2007-11-29 @ 22:26:21
Postat av: anne mariia

naturligt-övernaturligt när?var?hur?

2011-02-28 @ 15:46:55
URL: http://numerologi/autoskrift

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0