Site Meter

Outdoor girl

15392-677

Nu slocknar snart vitsipporna i backarna runt slottet och gullvivorna tar över. Det känns som om det är ovanligt mycket gullvivor i år.....men det är säkert bara inbillning. De senaste dagarna har jag fortsatt att dela perenner, bl.a. den vackra nävan Patricia samt kronnävan ´Rose Claire´ (Geranium x oxonianum) och en del andra perenner.
Tomatplantorna har fått sin plats i stora urnor där de ska tillbringa sommaren. Sorterna är Sungold, Outdoor girl och biff.

Sommarblomsplantorna har fått det lite kyligare och blåsigare då ett fönster fått stå på glänt under längre tid än tidigare och resultatet har blivit att de växt till sig bättre än tidigare. Glömde fota plantorna som jag tänkt, det får bli på måndag. Grönsaksfrön har inhandlats och under nästa vecka blir det sådd på friland. Direktsådd av sommarblommorna kommer också att ske i nästa vecka.
Spåren av vildsvin närmar sig parken och jag törs inte tänka på vad som kommer att hända om de vågar sig in här. De närmsta spåren är bara 50 meter från trädgårdslandet....som i och för sig är inhägnat.
15392-678
Löjtnantshjärtan som räddades i sista stund igår då det blåste kraftigt i parken. Nu är de uppbundna och säkrade. Egentligen tycker jag bäst om vita löjtnatshjärtan men det är ju inte fult med de här heller.

Hemma i Stockholm blommar häggen inte många dagar till men syrénerna har nu börjat blomma i stället och de är ju ingen dålig avbytare.
15392-679
Häggblomningens sista dagar.

Nu ikväll åt jag middag med dottern och promenerade lite på Östermalm, Jag måste erkänna att jag inte är direkt hemma i den stadsdelen och nu kom vi till en kyrka som jag aldrig sett.....jag som trodde jag hade koll på Stockholms kyrkor. Gustav Adolfskyrkan heter den och ligger i Gustav Adolfsparken invid Valhallavägen. I parken växte fantastiska träd.....mycket stora blommande kastanjer samt lönnar och almar som var enormt stora och vildvuxna. Just så här ska parkträden få utvecklas, utan beskärningar.
Nu väntar fyra dagars ledighet och i morgon blir det middag i min hemstad för att fira brodern som fyller jämna år.
I morgon bitti ska jag skriva om långblommande perenner.

Dagens låt
Ett litet finger med Eldkvarn.

Dagens fundering
Var är värmen? Jag vill ha sommarvärme nu! Det här är sista varningen....annars flyttar jag till Italien!
Dagens fundering 2
Undrar lite hur långt ett blogginlägg bör vara. Vet inte hur mycket text en bloggläsare orkar ta sig igenom?

Kommentarer
Postat av: Karin A

Åhh vad fantastiskt med gullvivorna! Så vackert!

Trevligt att du gör reklam för lite fler nävor. Patricia har jag inte själv men den kanske man skulle införskaffa. När det gäller Rose Clair så säljs den ofta felaktigt som spansknäva, G. endressi men det är egentligen en kronnäva, G. x oxonianum, alltså en korsning mellan spansknäva och G. versicolor. Dessutom ska det finnas många olika varianter av just Rose Clair. Är det inte en djungel så säg!? :)

Ha en fin långhelg!

2007-05-16 @ 21:00:20
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Lilla B

Tror också att det finns ovanligt mycket gullvivor. Körde idag förbi ett ställe men fick vända. Visste inte om dag sett gullvivor eller maskrosor i trädgårdens gräsmatta jag körde förbi. Det var gullvivor!! Proppfullt.

Dina blogginlägg är inte svårlästa eftersom du publicerar stora och mycket vackra bilder därtill. Det är på intet sätt tungt att läsa. Du har ju väldigt många besökare till din fina blogg - det tyder ju på att allt funkar. Fortsätt såhär!
Önskar dig en riktigt skön helg!

2007-05-16 @ 21:18:08
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Du är en profissionell växtkännare har jag förstått och jag hade faktiskt inte hängt med i Rose Clairs öden den senaste tiden. Läste på Odla.nu och ser att du har rätt. Den är dock oerhört lik min spansknäva som heter ´Klaas´ men den kanske inte heller är en spansknäva? Nu får jag ändra mina växtlistor för parken. Det gäller att hålla sig uppdaterad. Tack för den upplysningen Karin och ha en skön helg.
Lilla B: Vi verkar befinna oss i det mest blomrika året på länge. Önskar dig en skön helg själv.

2007-05-16 @ 21:33:20
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ronja

Ja, för min del är dina inlägg absolut inte längre än att jag läser dem från början till slut. Och ska jag vara ärlig skulle de gladeligen kunna få vara längre ändå! :)
Trevlig helg önskar Ronja!

2007-05-16 @ 21:39:43
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Karin A

Profissionell växtkännare är verkligen att ta i. Men just Geranium är mitt specialintresse! :) Jag har aldrig hört talas om någon spansknäva eller kronnäva som heter 'Klaas' och kan inte heller hitta den på någon av de hemsidor som har omfattande växtlistor. T.ex. den här http://www.geraniums-vivaces.fr/database/m_anglais.htm

2007-05-16 @ 22:34:21
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Då kommer det en roman i nästa inlägg...trevlig helg Ronja.
Karin A: Jag köpte Klaas på Zetas tr'dgård i slutet av 90-talet och den är lite mörkare än Rose Clair. http://gardener.blogg.se/111106192823_nvor_i_juni.html

2007-05-16 @ 22:55:59
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0