Site Meter

Vilar och väntar

Idag återvände jag tillfälligt till slottsparken då vi hade informationsmöte om den kommande Kinaresan.

15392-472
Markerna vilar och väntar

Att vandra in i ´´min´´ park igen gjorde mig lugn. Trots att där ligger massor av vårarbete och väntar så släppte mycket av stadens stress och det besvärliga som funnits ett tag. Fåglarna har börjat sjunga upp till den stora konserten i april. En stor silvergran föll i en storm i vintras och rotvältan visade hur granarna vägrar att tillverka pålrötter för att få fäste. Den här gamla silvergranen har gjort sitt och väntar på att bli uppsågad.
Jag tittade in i mitt blomsterrum och konstaterade att J hade vårdat stamfuchior, pelargoner, agave och t.o.m. jätteverbenan (som jag aldrig tidigare övervintrat) på ett bra sätt i vinter?
Nu ska jag börja jobba först om två veckor i parken så ännu får allt vila och vänta ett tag till.

Det var fint att träffa alla arbetskamrater igen och äntligen fick jag äta lunch igen tillverkad av slottets fantastiska kockar...Dafgård och Findus ...vik hädan!. Informationen om Kina var givande och det ska bli oerhört spännande att resa om tre veckor. Vi ska besöka de självklara attraktionerna som Den förbjudna staden, Himmelska fridens torg och kinesiska muren mm. Dock måste jag skärpa mig där så att jag inte springer runt och släpper ut alla djur som behandlas mycket illa av kineserna. Vi såg en bild av en man som hade två skarvar som fiskade åt honom? För att fåglarna inte själva skulle äta upp fisken var de halvt strypta för att inte kunna svälja maten de fångat. Behandlingen av fåglar och övriga djur är oerhört hemsk, men jag lovar att försöka se bort från det för att inte förstöra allt spännande som väntar. Vi blev informerade att i södra Kina serveras hund, skorpion och orm som måltid men att även MacDonalds finns.
Alla har vi fått i uppdrag att skriva dagbok på papper och med penna!! Det var nära att jag föreslog att alla kunde ju starta var sin blogg i stället. Men det kanske är mer personligt att skriva i boken.....eller?

Kommentarer
Postat av: Trolda

Sätten att behandla djur utomlands är verkligen något som upprör...Det räcker ju att komma till södra Europa för att bli frustrerad över deras agerande. Få saker gör mig så upprörd som misshandel och vanskötsel av DJUR! (Aaaargh!!!) Och det är minsann inte lätt att blunda för heller!

Hur som helst, glad att våren är på gång och att känslorna lättar med den!

Hoppas du får en fin Kina-resa!!!

Trolda - Godkväll!

2007-03-09 @ 21:22:46
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Karin A

Spännande med Kina och härligt att den nya säsongen snart är på G! Ja visst är det förskräckligt med hur djuren behandlas ibland...

2007-03-09 @ 21:31:21
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Thomas H

Resan till Peking blir förstås en fantastisk upplevelse och det är imponerande att arbetsgivaren förlägger en resa dit. Vi andra får nöja oss med de samhällsreportage, som ju ganska ofta visas från Kina numera via nyhetssändningarna. I jämförelse med den historiska slutenheten så slås man av en ny och positiv öppenhet i Kina. Tillgängligheten har förändrats men den skenande utvecklingen påverkar förstås kinesers liv på många sätt. Den enorma mijöförstörelsen tillhör nog det mest tragiska i sammanhanget.
För övrigt har mitt eget förhållande till landet och dess modernare historia fått en märklig utveckling i samband med att jag
för några år sedan fann ett färdigskrivet och tätt sammanhållet manuskript i en bortglömd kartong i ett förrådshus. Författaren, en judisk f.d. apotekare från Berlin, skriver som nittioåring på 1960-talet om sin familjs dramatiska upplevelser i Tyskland och Kina under krigsåren 1939-1945, upptrappningen inför kriget, familjens flykt från Europa till Kina och strapatserna under åren i Shanghai. På grund av att Shanghai var dåtidens sista tillflyktsort utan visumtvång samlades där ca 20.000 europeiska judar, som under krigsåren fick en fantastisk kultur att blomstra upp i stadens getto. Shanghai var annars känd som en illa beryktad smältdegel med utbredd kriminalitet och stor fattigdom. Osv, osv.........
Efter åren i Kina hamnade familjen efter krigsslutet så småningom i USA och med Internets hjälp lyckades jag långt, långt senare finna apotekarens efterlevande släktingar i Denver men det är en alltför lång historia att berätta om här..............

2007-03-10 @ 00:48:22
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Visst är miljöpårverkan i Kina skrämmande när utveckligen går så oerhört fort och nu när cyklarna byts ut mot bilar. Kinas historia är mycket spännande och trots alla hot så är även den här utveckligen som sker mycket spännande.
Verkligen spännande öde du hittade i den där skriften du hittade Thomas.

2007-03-10 @ 09:04:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Jag har gjort två resor till Kina. En 1999 (Beijing, Chongqing och Yichang)då jag var och hälsade på min man som var stationerad i Kina en period. Sedan 2004 för att hälsa på kinesiska vänner i Shanghai. Oerhört mycket positivt på miljöfronten hade hänt mellan de två besöken. Det var så man kunde se med blotta ögat.
Skrev också dagbok med papper och penna. Man glömmer så lätt något bland alla upplevelser och intrycken blandas ihop.
Lyckliga du som får åka iväg dit!

2007-03-10 @ 14:55:51
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Hoppas verkligen att miljöproblemen tas på allvar när nu Kina i rasande fart ska utvecklas. Tror att alla har sina funderingar på vad som kommer att hända med Kina...ett land med 1,3 miljarder invånare.
Låter i alla fall bra att du såg positiva förändringar.
Mmm.. det ska bli spännande.

2007-03-10 @ 15:54:28
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0