Site Meter

Sommaren är bäst på vintern

...sjöng Wille Crafoord i bilen i morse och det ligger nog mycket sanning i det. På vintern minns vi de ´´heta, soliga och lata dagarna´´ från den sommar som var och drömmer om den kommande sommarens sköna tid. De som haft och har semester nu i juli kan inte vara särskilt nöjda med sommaren detta år 2007. Det är ju nu man vill känna värmen och kunna göra allt somrigt man drömt om. För min egen del ska jag inte klaga eftersom jag fortfarande jobbar och även om växtligheten inte ser ut som man vill så är det en ok arbetstemperatur. Förra året var juli torr och varm men det glömmer man lätt när det blåser och regnar så ofta som det gör i år.

15392-911

Efter morgonens runda i parken ska jag nu ta lite frukost. Jag kunde konstatera att jag börjar komma i kapp och har faktiskt koll på läget igen. Trimmerkörningen är avslutad och nu ska allt krattas ihop och köras bort. Sen blir det gräsklippning resten av dagen...gräset växer kraftigt i år. Kvar är att klippa slottsts vildvin som klättrar vilt på väggarna....det ska kapas en bit upp, gångar ska kantskäras, alla planteringar och trädgårdslandet ska rensas mm men jag har ganska många dagar kvar att jobba så planen att parken ska vara i fint skick innan jag lämnar den håller. Det är snart bara en vecka kvar tills verksamheten här ute startar igen och parken kommer att befolkas igen. Då tar trädgårdsmästaren en paus och åker till Gotland ett tag.

För ett år sedan....här.

Återställare
Igår kväll tömde jag och återställde min dator hemma eftersom den varit väldigt seg ett tag. Jag kommer att göra det en gång varje år trots allt pyssel att backup:a,  ominstallera program mm igen. Datorn blir snabb som en slottsträdgårdsmästare...det blixtrar om den. Nu kan jag alltså leverera lite bilder igen.

Kommentarer
Postat av: Christina W

Där jag finns har vi varit förskonade från mängder med regn. Och många dagar har varit behagliga dagar att tillbringa på min lilla altan. Men nu är ju jag ingen sol och badmänniska.
Visst kunde det varit varmare (mest för chilisen skull och alla badsugna förståss) men jag tycker vädret har varit sådär lagom. Nu vet jag ju att denna åsikt inte delas av särskilt många. Jag hoppas dock du får ett bra väder på Gotland.
Tack för dina rara ord förresten... och Östnytt går att se på nätet några dagar efter det att det sänts. Dessvärre vet jag inte riktigt när det sänds ännu.

2007-07-25 @ 16:07:01
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Trolda

"Snabb som en Slottsträdgårdsmästare"...Jo, jo,....=D
Trolda - =D

2007-07-25 @ 21:02:46
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Christina W: Jo ibland blir man mer trött av allt tjat om väder än av vädret själv.
Trolda: Eller som en trädgårdsspanare om man så vill.

2007-07-25 @ 23:07:30
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Gunnar Brusewitz nämner, i en artikel om Möten med Harry Martinson, ett uttalande av Martinson.
Minnet av somrarna är mitt andliga vinterfoder.

2007-07-25 @ 23:13:11
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas H: Just så berättar Gunnar Grusewitz i den fantastiska kortfilmen ´´Mellan hägg och syrén´´ som jag tidigare berättat om på bloggen.
Du missar väl inte Tall Ship Race i helgen?

2007-07-26 @ 05:01:49
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Känner du till om kortfilmen finns att köpa? Kanske på SVT? Har sett hur du ofta lyriskt har refererat till filmen.
Jag kommer att vara en av miljonen besökare i Stockholm under dessa dagar. Ser verkligen fram emot att få uppleva de storslagna skönheterna dvs skeppen i en vidunderligt vacker sjöfartsmiljö, som Stockholms Ström med angränsande kajer är.

2007-07-26 @ 09:05:07
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas H: En vän tänkte ge mig den filmen på DVD och kontaktade SVT men de hade tydligen något problem med rättigheterna till musiken i flimen...det är Göran Söllscher som spelar vissa stycken ...mycket passande i filmen. Antar att det inte finns planer att visa den igen. Jag får hålla till godo med min gamla videofilm och kanske att jag kan kopiera till DVD någon gång när jag får tid och kunskap om detta. Hade en fundering om jag skulle ställa klockan på 3-4 någon av helgdagarna och vandra längs kajerna och fota skeppen utan att det är massor av folk i vägen....men jag är ganska sliten nu och behöver nog sova lite också. Bilder på bloggen kommer det i vilket fall att bli.

2007-07-26 @ 11:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0