Site Meter

Jag ska sluta äta kött!

....i alla fall om det kommer från ICA-handlare. Inte bara för att köttet kan vara dåligt utan därför att jag inte vill bli lurad av dessa handlare. Jag hoppas att många såg Uppdrag granskning nu ikväll där det avslöjades att kötthanteringen i ICA-butiker är rent kriminell. I fyra av landets största ICA-butiker visade det sig att bl.a. köttfärs som inte blivit såld ena dagen paketeras om senare och förpackningsdatum samt bäst före datum ändras. Uppdrag granskning filmade i smyg och kunde bevisa fusket. Köttfärs är det känsligaste livsmedlet vi har i butikerna.
I programmet intervjuades de snorrika butikscheferna innan avslöjandet och de kunde stolta konstatera att butikerna gick med enorma vinster . De berättade också om ICA-andan och hur stolta de var över sina anställda.

15392-140015392-1401

En tidigare anställd intervjuades och kunde bekräfta hur köttet hanterades....han hade varit med om att mala ner dåligt kött till köttfärs, utländskt kött märks om till ´´Svenskt kött´´, kött tappas på golvet och paketeras om.
- Hallå!! Det är vår mat ni håller på med!!
Det här är en dunderskandal som gör att ICA kommer att tappa det förtroende de byggt upp bl.a. med hjälp av ICA-Stigs reklamfilmer (han intervjuades i slutet av programmet och var mycket upprörd).

När butiksägarna sedan avslöjades med filmbevisen såg de ut som små barn som ertappats med att ha tagit godis utan lov. En av dem var nästan gråtfärdig och alla sa (utom han från Södertälje som nekade till allt trots att det var filmat) att de aldrig skulle göra så här mer. Nu skulle allt ändras och bli seriöst.

Fy fan säger jag bara.....jag mår illa! Jag kommer att vara mycket vaksam då jag besöker min ICA-butik nästa gång, personalen som jag sett nästan varje dag i många år nu kommer att få nya ansikten efter det här.
Tack Janne Josefsson för att du avslöjar detta.
Se programmet här.
Repris 6 dec. 23.20 på SVT 1
Läs mer i Aftonbladet.

Uppdaterat 6 december
Besökte min fina ICA-butik nere vid torget idag. Tog en lov bort vid köttavdelningen och sneglade misstänksamt mot de röda köttfärspaketen. Vet inte om jag någonsin kommer att köpa den där sörjan mer.
Jag köpte en påse Blå Bands redd grönsakssoppa och en Billingeost....det fick räcka för idag.





Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej
Ja ibland är jag glad över att vara vegetarian!

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Jag har varit nära några gånger och nu får man väl börja fundera igen. Antar att du ler lite åt sådana här repotage.

2007-12-06 @ 09:32:02
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

När för femton år sedan hörde jag mina kompisar prata om sina chefer (i stort sett alla mina bekanta jobbade extra i butik) och deras metoder för att sälja köttfärs. Det knep som fastnat hos mig var att mala urgammal, grå köttfärs tillsammans med ströbröd och rödbetsspad - då ser färsen ut som ny igen.

Jag äter fortfarande köttfärs, men jag förväntar mig också skumma varor som jag kokar ordentligt innan jag äter. Den dag jag tillagar råbiff kommer jag att mala köttet själv.

2007-12-06 @ 11:08:26
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Sten

Det lustiga, eller snarare sorgliga, var att butiksägarna använde samma retorik som politikerna gör när de blir ertappade. Men varför inte - i Sverige räcker det ofta med "vi ska se över rutinerna" för att de ansvariga ska gå fria. Hoppas detta fall dras inför domstol!

2007-12-06 @ 12:17:30
Postat av: Inkan

Detta är väl typiskt "mycke vill ha mer" - dessa ansvariga på ICA behöver väl inte köpa in så mycket köttfärs så att det blir över - Vilken Äcklig snålhet och det är faktiskt brottsligt att lura med varor så där.

Själv har jag en fin Coop
- jag hoppas de inte har burit sig likadant åt -fast kan man vara säker?- Jag gör sedan ett tjugotal år tillbak aldrig egna köttbullar. Köper små djupfrysta när jag vill ha lite kött. Men det är inte ofta jag äter kött; absolut inte rött kött. Hellre kyckling eller kalkon.
Äter mest fisk, skaldjur och massor av grönsaker och frukt.

2007-12-06 @ 14:13:53
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkettodlaren: Från och med nu ska jag bara äta groddar.
Sten: En pudel sen är allt förlåtet.
Inkan: Jag äter inte så mycket kött själv. Dotter är vegeterian och jag har tagit efter henne en del. Fisk är bra.

2007-12-06 @ 15:49:46
Postat av: Trolda

Visst blir man UPPRÖRD! Och jag går mer och mer över till att äta fisk och ,som alltid, mycket grönsaker. Kan äcklas över djurhanteringen ibland..Det var bättre som det var FÖRR med lokal odling och lokal djurhantering där man kunde handla i mindre skala och till och med kunde se hur djuren faktiskt hade det. Idag känns köttindustrin just som en industri och hanteringen av den - tyvärr såsom det mesta i dagens samhälle - kantas av bluff, båg och så stor ekonomisk vinning som möjligt, UTAN hänsynstagande till både djur och oss människor. BRA att det tas upp iallafall, och HOPPAS det görs något ÅT det!

Trolda - Upprörd!

2007-12-06 @ 19:57:14
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trolda: Upprörd, förbannad och äcklad blir man. Ska odla ännu mer grönsaker nästa år.

2007-12-06 @ 20:39:50
Postat av: Azola

Inga mer köttprodukter via ICA hädanefter på våra fat.
Vidrigt är ordet!Kan vi lita på att frukt o grönt inte är besprutat med "hemliga" gifter ...som ingen utomstående uppmärksammat ännu...eller?
Har precis sett reprisen av programmet och jag kokar av ilska...
grrr...

2007-12-07 @ 00:27:50
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Azola: Ja och idag kan man läsa mer om skandalen i Aftonblader. Som sagt....enbart groddar är det som gäller...egenodlade. Så!

2007-12-07 @ 10:02:59
Postat av: Malin

Kollade också på det där och blev verkligen äcklad. Kommer aldrig mer kött från ICA!

2007-12-09 @ 14:20:38
URL: http://maliin87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0