Site Meter

Hets

15392-207
En plats som jag passerar på min väg till jobbet......jag undrar vem som bodde här en gång..

I morse startade jag senare hemifrån eftersom jag skulle handla blomsterlök vid Årsta partihallar. De öppnade klockan sex, jag handlade det jag skulle och fortsatte söderut. Tankade vid Kungens kurva och vägen ner mot slottet lyssnade jag på den skotska gruppen Iona. I vanliga fall åker jag en timma tidigare och trafiken är helt annorlunda då. Efter klockan sex så blir tempot högre och hetsigare....de allvarsamma männen i bilarna ser sin chans att leva farligt ett tag.....på resan till kontoret.
Alla vill köra om alla och det blir väldigt konstig rytm. En timma tidigare så är det visserligen mindre trafik men alla verkar tänka på helt andra saker än att tävlingsköra på en Europaväg. Jag brukar nästan meditera på väg till jobbet....låter värre än det är.
Det var en befrielse att svänga av på till de mindre vägarna som slingar sig vackert i det sörmländska landskapet. Det märkliga huset på slätten passerar jag just som solen stiger upp. Dagen kan börja......

15392-206
En annan plats som jag passerar på väg till jobbet.....jag vet vem som bor där...

Dagens låt.......någon av de underbara musikstycken av Iona

Kommentarer
Postat av: LillaB

Den översta bilden ger verkligen en bild av förgåängligheten. Bara delar av eldstäder kvar. Man kan ju undra över hur de levde och tänkte...
Roligt att få glimt av din väg til jobbet - har förstått att du har rätt lång resväg.

2006-09-22 @ 20:21:13
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: LillaB

Trevlig helg på dig, Slottsträdgårdsmästaren och jag hoppas att ditt knä inte jävlas alltför mycket!

2006-09-22 @ 22:42:55
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Thomas H

Storbonden högt på höjden kan blicka ut över ett vackert landskap, som en gång i tiden befolkades av litterära torpare.

2006-09-22 @ 22:48:54
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Thomas H: Och nu ska de flesta arrendebönder upphöra med sitt jordbruk då det inte är lönsamt för greven längre. Nu ska åkrar växa igen eller fyllas med klöver. Nu är det rekreationsjakt som ska gälla i den landsbygden.

2006-09-24 @ 12:41:55
Postat av: Ronja

Det är märkligt det där med vad som händer med människor i trafiken. Åkte ner till syster i Göteborg förra helgen och större delen av E20 är numera försedd med vägkameror. Trist... men skönt! "Alla" körde verkligen 90. Det blev ett jämnt, lugnt tempo i trafiken. Ingen hets, ingen som körde för nära bakifrån och ingen som man kom i kapp. Stresslöst med andra ord!
Det sörmländska landskapet är underbart vackert tycker jag...

2006-09-24 @ 22:04:32
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Thomas H

Medan vi läser på annat håll att EU:s jordbruksstöd kraftigt ökar(!) ,Europas jordbrukare fick hela 444 miljarder kronor som bidrag år 2005, så ser vi på nära håll hur markerna läggs igen! Få begriper dessa sammanhang och jordbrukspolitiken ser ut att vara det allra mest perversa inom hela EU-projektet. Samtidigt tycker jag att det är en sorglig utveckling när vildsvinsjakt blir lösningen på lönsamhet. Socknen gör skäl för namnet i den meningen.

2006-09-24 @ 22:40:45
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Det blir nog bra med kameror efter vägarna när vi förstått hur viktigt det är att hålla rätt hastighet. Själv tyckte jag däremot att det blev väldigt ryckigt och en konstig rytm i somras när kameror fanns på vissa sträckor.
Thomas H: Det är en mycket tråkig utveckling. Hur kommer vår landsbygd att se ut om 20 år?

2006-09-24 @ 23:07:31
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0