Site Meter

Aspelöv och lindelöv.....

Så var jag tillbaka i vår vackra park igen. Det var helt mörkt då jag anlände och under färden hade jag släckt livet på en hare som sprang upp ur ett dike just framför bilen, det kändes inte bra.
Soluppgången över fjärden utanför var vacker som en tavla och en flock sångsvanar korsade parken med ett tutande. Löven vill inte lämna trädkronorna i år och det är bara askarna som släppt sina. Alla våra lindar är helt gröna fortfarande. Det behövs ordentliga frostnätter för att löven ska falla.
15392-232
Parken såg fin ut men sommarblommorna börjar faktiskt ge upp nu. Bland perennerna blommar nepetan, spanska nävan, nävan Brookside, mjökklockan och astrar mm. Oktoberastarna har just slagit ut.
Det är mycket att göra i veckan men jag får inte anstränga knäet för mycket ännu och jag kämpar mot min iver att fara runt som vanligt. Senare i veckan tar jag in änglatrumpeterna, agaven och stamfuchiorna trots att ingen nattfrost syns på väderkartorna. Vill inte chansa att behålla dem ute för länge.
15392-233
Ikväll kan man se Brasilien träna på Sportexpressens TV-kanal.....vilken underhållning! I morgon blir det dock match på allvar och vädret ser bra ut.

Dagens låt: Fullt ut med Uffe


Kommentarer
Postat av: LillaB

Så gott det måsta kännas att få komma til sin park igen. Ge inte järnet nu! De flesta behöver två rekorderliga knän så ta det lite lugnt.

2006-10-09 @ 19:45:38
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

LillaB: Jag tänker inte gå på knäna nu utan jag har full koll på läget. Ta det lugnt du också.

2006-10-09 @ 20:05:02
Postat av: LindaLotta

Här kommer en till som oroar sig för ditt knä. Jag vet precis hur det är när man vill så mycket...
Klä nu på dig ordentligt imorgon, så att du inte sitter och fryser... ;)

2006-10-09 @ 20:13:41
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Nu är jag helt frisk...bara att köra på. Mycket kläder blir det i morgon på matchen.

2006-10-09 @ 20:28:42
Postat av: Inkan

Tänk att det är oktober.... och alla blommor på min trapp blommar för fullt - t o m krassen som ser ut att njuta enormt av hösten. Och pelargonerna förståss.
Änglatrumpet verkar spännande - "Amber" har en enorm som boe på hennes balkong.
Jag funderar på att skaffa en sådan till våren... Är den svår?

2006-10-10 @ 13:08:51
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Visst är det en fantastisk höst...känns som en förlängning av sommaren. Änglatrumpeter är inte så svåra, ge dem stor plats för rötterna, svalt på vintern, halvskugga på sommaren och en del kärlek så trivs de. Kolla in mitt tidigare inlägg http://gardener.blogg.se/150906134254_fortsatta_fanfarer_frn_nglatrump.html

2006-10-10 @ 15:26:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0