Site Meter

Gammal trädgård

Den här byggnaden ligger intill slottsområdet och fungerade förr som trädgårdsbyggnad eller orangeri. På baksidan fanns intillbyggda växthus samt drivbänkar. Idag tillhör inte området slottsmarken. Jag tycker att byggnaden är vacker och det vore en spännande tanke om marken återgick till slottet och möjligheten fanns för att bygga upp växthusen igen .....men det är bara en dröm. Jag skulle bli glad för ett litet växthus i parken.

15392-339

Dagens jordspråk

Bespruta vinstockens parasiter och man
dödar livet i jorden under den, utan
vilken vinstocken inte kan leva.

Elin Wägner


Dagens fundering
Försök att inte inta en negativ attityd, såsom: "Jag kommer INTE klara det, jag kommer INTE klara det." Inta istället en positiv attityd: "Jag KOMMER att misslyckas, jag KOMMER att misslyckas."

Dagens vetande
Det finns 100 miljarder stjärnor i vintergatan (där vår sol är en av dem) men bara 5000 av dem är synliga för ögat.

Dagens låt
En historia med Ulf Lundell

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Bilden gav omedelbart associationen till serien Den victorianska trädgården som gick på tv för rätt många år sen. Orangeri fanns och odlingar byggda på mycken äldre kunskap. Såg du den gamle trädgårdsmästaren?
Din bild påminner om hur det såg ut där de anlade ananasodlingar. I allafall som jag kommer ihåg det.

2006-11-30 @ 09:29:22
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jag har den serien inspelad på video och hoppas att den ska kunnas släppas på DVD någon gång. Den var fantastisk. Har inte sett den på länge då jag inte har en fungerande video utan använder DVD för inspelning nu. Den gamle Harry belv idol för många med sina kunskaper om trädgård. Måste nog skaffa en gamma video igen...

2006-11-30 @ 09:57:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anneli

England!! Definitivt, till och med dimman!
Å, vilken vacker dröm du när där.

Jag har en fråga, har du "outat" med vilket slottträdgård du jobbar på? Om jag missat det får du gärna berätta igen. Om du inte berättat är det hög tid!

2006-11-30 @ 11:09:33
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anneli: Har valt att inte nämna slottets namn då det är en privat anläggning och som endast får besökas av konferensgästerna. Nu har några lyckats lista ut platsen och vissa som läser min blogg har varit konferensgäster här. Fotograferar inte slottet på bloggen heller. Se det som ett slott och en slottsträdgård bara....

2006-11-30 @ 11:24:03
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Pallas

Javisst är det vackert! Kommer också ihåg den serien som lilla B pratar om. Minns även gamle Harry även om jag inte kom ihåg att han hette så. Jag gillar att besöka trädgårdar och titta på trädgårdsprogram fastän jag bara har en balkong att odla på. :-)

2006-11-30 @ 18:02:12
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Anonymous

En sån vacker bild, den gröna naturen med det nästan drömska huset. Jag förstår mycket väl att du associerar till Ulf Lundells låt "En historia" som är väldigt märklig och arketypisk och tidlös på något sätt.

2006-12-01 @ 15:14:44
URL: http://www.pafrifot.net
Postat av: Inkan

Ett sådant hus...ja!
Som miljonär skulle jag fräscha upp det och bygga om till bostad:) Ser så härligt ut med vildvinet vid sidodörren. Och vilken pampig entré. Huset sätter igång fantasin.

2006-12-01 @ 15:51:31
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: Ronja

Vilket vackert hus och fantastisk miljö! Vad används det till idag?

2006-12-02 @ 11:17:59
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Tror att det bara används som förråd nu.

2006-12-02 @ 21:50:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: E

Jag återvänder ofta till den här bilden och tittar jag tillräckligt länge på den kan jag nästan se våra namn på dörren och en lurvig schäfer som ligger på trappen. Är det verkligen helt fel att bo på jobbet..? ;)

2006-12-26 @ 11:22:31
URL: http://friar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0