Site Meter

Sommarens vinnare och förlorare

Sommarens vinnare
Tänker utse våtarv till sommarens överlevare. Det hörs på namnet vilket förhållande det här envisa ogräset vill ha, fuktig och våt mark men den brukar dyka upp lite överallt. Men nu på morgonen när jag skulle vattna funkia som planterades i höstas så såg jag att våtarven fyllde de tomma ytorna runt funkian. Man kan förklara jord som torr och man kan förklara jord som dammtorr.....som torraste torr. Jorden där våtarven kämpade på var så torr att det nästan inte längre var jord utan ett packat dammlager. Har den inte vett att växa där den är ämnad att växa.....förstår den inte avsikten med sitt eget namn. Nu slet trädgårdsmästaren bort sommarens överlevare men jag vet att den lämnar små små rottrådar kvar i jorden och med det vatten som planteringen fick nu så kommer den glatt att fortsätta sitt liv bland funkiorna.

Sommarens förlorare

Den 27 augusti är det då äntligen dags för start i den spanska ligan i fotboll. Efter det tråkigaste VM jag minns så vill jag nu se hur fotboll ska spelas för att även glädja publiken. Under VM så fegspelades det för att till vilket pris som helst ta sig vidare i turneringen....inget lag (förutom några charmiga lag från Afrika) hade en tanke på att spela fotboll för att glädja de som skulle se matchen. Det här VM:et passade Italien perfekt, de är mästerligt taktiska och det lyckades hela vägen nu. Brasilien var en stor besvikelse....vissa spelare var för gamla, andra för nonchalanta och den största av alla Ronaldinho hade just träffat en kvinna och hade sex hela nätterna under VM.....jag hoppas verkligen att han dumpar henne tills spanska ligan börjar så att han får visa vad han kan (då menar jag vad han kan göra på en fotbollsplan) i Barcelona.
Vad gör kvinnorna med männen? Ett annat exempel är Ulf Lundell som också lyckats bli förälskad i sommar och det märks så tydligt i de låtar han valt till sommarturnén som han nu är ute på. Nu är det glada och lyckliga låtar som gäller. Borta är de vackra, magiska balladerna (nya låten Under vulkanen ska dock vara vacker sägs det). Jag vill inte ha en lycklig Lundell....jag vill ha en deprimerad Uffe som är på gränsen att ge upp...då skriver han bäst och använder de mest ångestladdade låtarna....och då är han den störste av alla. Så sommarens förlorare blir Ronaldinho och Uffe som har blivit förälskade.

Nästa torsdag ska jag se Uffe på Skansen och får då stå ut med den lyckliga mannen.

Dagens fråga: Vad gör man med ett land som bombar FN:s posteringar?

Dagens låt: Here comes the flood med Peter Gabriel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0