Site Meter

Instängda i kylen

Violverbenan och jätteverbenan ska stå ungefär en vecka i kylen innan de ska börja gro i ljuset och värmen. Nu glömde trädgårdsmästaren fröna i kylen och de stod där nästan två veckor. De fick vatten och en fin plats i ljuset och det tog inte ens ett dygn innan sålådorna var fyllda av groende verbena. De har tydligen bråttom nu att bli färdiga till utplanteringen om drygt en månad. Nu har jag skolat om alla andra plantor till svagt gödslad planteringsjord. Har även planterat om tomatplantorna (Sungold och Sweet Olive) till större krukor och gett dem stöd, de är nu ca. 25 cm höga. K har även sått Physalis och även de har fått större plats i kruka.
Paradisblomster är lite knepiga i det här relativt svaga ljuset som vi har i rummet där vi driver upp blommorna. Jag sådde två sorter, Rose Queen som har grott och Helen Campbell som inte alls grott.

Morgonen i slottsparken var vacker och kall. Jag hade övernattat på mitt rum och promenaden upp till slottet var kylig och fylld av fågelsång, mina vänner rådjuren och hararna tittade lite lojt på mig för att sedan fortsätta beta av växtligheten. Det tjänar inget till att jaga bort dem eller att ens bli arg.
På måndag ska alla trädgårdsmöbler ut i parken. Nu firar trädgårdsmästaren helg i stan. Funderar på att ta ut cykeln och bege mig ut till Djurgården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0