Site Meter

Vita växter trädgården

Hade svårt att somna igår så jag tog en promenad i parken när mörkret fallit. Nu blir det ju inte så väldigt mörkt men man kunde ändå se effekten av att ha vita växter i sin trädgård. På dagarna märker man kanske inte de vita växterna på samma sätt. I natt framträdde de med sitt ljus i mörkret och lyser verkligen upp. Skulle nog kunna tänka mig en hel trädgård med bara vita växter....

Nu väntar jag på de vita lejongapen och den vita tobaken som ska lysa upp augustikvällarna.

 

Våra lejongap vid borggården har jag stora problem med då de inte vill växa något alls nästan. Det är tradition att ha lejongap i alla färger i två ganska stora planteringar där. Den här tiden brukar de blomma ordentligt. Ska ge dem en gödselgiva med fullgödselmedel nu innan det utlovade regnet så får vi se vad som händer. Annars växer allt mycket bra nu och rosorna trivs i värmen.

 

När jag kom ut från mitt rum så skingrades ett stim med harar som verkar trivas här och i natt såg jag flera rådjur. Undrar vad som ska hända framöver när de inte har någon mer naturlig fiende än en allt mer uppretad trädgårdsmästare. Jag vill ha tillbaka vargen.

Måste ta reda på hur man framställer harpest eller nåt. Eller .....nej...det blir så märkligt att man blir hatisk mot skogens fantastiska djur....måste lära mig att acceptera dem och göra vad jag kan för att skydda de mest värdefulla växterna. Nu väntar gott kaffe innan dagens arbete börjar.


Kommentarer
Postat av: Odinlinea

I enjoyed my visit. Greetings from Germany

2009-03-30 @ 08:52:05
URL: http://odinlinea.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0