Site Meter

Kranssalvia och mjölkklockor

Perenner som blommar länge eller blommar om tycker jag mycket om. Vanligt är att perenner blommar i 3-4 veckor för att sedan bara visa sina blad resten av säsongen. Tidigare har jag nog berättat om kantnepeta och jättedaggkåpa...tror jag. Det finns några flera som blommar om efter beskärning. Kranssalvian blommar från början av juli till sena hösten med sina lila blommor. Det enda man behöver göra är att klippa av de vissna blommorna så kommer den nya hela tiden. Tycker att den är vacker mot t.ex. rosa rosor.

Mjölkklockan är en annan favorit...som kanske blir lite väl hög. Men den är oerhört vacker med sina ljusblå blommor. Den finns en sort som heter ´Loddon Anne´som är rosa. Den blommar som bäst nu men även här har trädgårdsmästaren varit framme och klippt för att den ska blomma senare.

 

Måste snart fortsätta med rensningen av planteringarna.....

 

Hela förmiddagen har jag kört jord till syrenhäcken och nu så är gräsmattan anlagd där...sådd och vattnad. Mördade några honor som bet mig i ryggen.

Kändes som om man var berusad i hettan och ett dopp gjorde att jag kunde börja tänka igen....på lunchen t.ex. Nu ska jag äta lunch. Efter det ska jag göra som bromshannarna....beöka blommorna.


Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Är mycket förtjust i just Kantnepeta och har flera stycken...

2005-07-13 @ 20:00:38
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0