Site Meter

Högtryck

Den här värmen har vi längtat på länge och när den väl kommer så orkar vi inte njuta av den. Den gör att vår arbetskapacitet sjunker kraftigt och vi blir trötta bara av att vistas ute. Men jag vägrar att klaga trots att jag nästan svimmade när jag arbetade i trädgårdslandet idag och solen gassade....30 grader kom vi upp i idag....och jag tappade orken fullständigt. Nu har jag det så bra att jag kan gå ner till sjön och ta ett dopp för att kvickna till igen. Måste nog skaffa en hatt....en vit!

Idag går J på semester så att nu blir jag helt ensam i tre veckor.

Honungsrosen har slagit ut idag och den Mongoliska nävan. Annars så blommar mycket över nu i hettan. Gräset börjar gulna på sina håll och alla urnor och amplar kräver massor av vatten.
Gjorde ordning två amplar med hängverbena igår.
Vår stora rododendronhäck som ligger så till att eftermiddagssolen lyser på den..är fullständigt full av vita flygare. Håller som vanligt på min teori att om vi planterar växter i samma miljö som de växer normalt i det fria vilda så slipper vi de kraftiga angreppen av ohyra och svampar.. Rododendron ska inte växa i starkt solljus. Självklart så får vi stå ut med angrepp får insekter mm, de tillhör ju naturen och i normala fall så klarar de flesta växter angreppen.
Tycker att trädgårdslitteraturen borde informera bättre om vilka miljöer växterna ska växa i och inte bara visa de fantastiska bilder som får folk att vallfärda till Plantagen och Zetas för att försöka efterlikna bilderna i Elle Trädgård eller Allt om Trädgård. Sedan planteras det hej vilt i alla möjliga och omöjliga lägen. Efter en tid så dör mycket av det vackra bort på grund av saknad kunskap om växtmiljöer. Men det finns väl stora pengar att tjäna på det stora trädgårdsintresse som finns i Sverige nu. Trädgårdsmässan i Älvsjö i våras hade heller inte så mycket av den informationen utan inriktade sig som vanligt på att blanda konst med trädgård......något som jag inte ställer upp på. Ta bort alla blå kulor som ligger i trädgårdarna.....placera den på torget i stan i stället. Låt trädgården bli mer naturlig.....låt den gränsa till det vilda....mjuka upp alla raka linjer och låt prästkragar och akleja få växa fritt i planteringarna.
På mässan såldes också massor av perenner i lådor!!! Knölväxer från Holland i alla färger som ingen har en aning om var de trivs.
Så...nu har jag gnällt färdigt för idag. Nu ska jag inte tänka på trädgård denna helg för att åter längta till parken på måndag morgon.

Uffes premiär igår bjöd inte på några direkta överraskningar och t.om. E var inte helt nöjd.....det säger en del! Ska i alla fall se honom på Skansen om några veckor och lämnar en recension här då.

Torgny på Gardenportalen.....kul att du följer mitt trädgårdsår i parken!

15392-818
Pioner och liten flocknäva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0