Site Meter

Haren i graven

Som jag tidigare sagt så kallar jag de sommarblomsplanteringar framme vid slottet för gravar på grund av deras utseende när de inte är fyllda med blommor. Blommorna har nu blivit riktigt fina och det blommar ganska bra. Nästa vecka ska jag fotografera, då har fler blommor slagit ut.

Mitt på dagen idag satt det en liten hare i den ena planteringen och åt lejongap. Aldrig har lejongap lockat till sig det vilda.....skulle inte förvåna mig om det är den harpalt som vi räddade på försommaren.

Hettan verkar vara över för den här gången och i morgon utlovas lite svalare väder.
Om det nu är någon trädgårdsintresserad som råkar läsa denna blogg och som är intresserad av köksträdgårdsodling....så ska jag i morgon skriva lite om allt vi sått i trädgårdslandet och berätta hur det ser ut. Trädgårdslandet är inhägnat med högt staket så där inne har jag bara problem med sork.

Förra året flyttade sorken alla tulpanlökar och grävde ner dem i deras förråd i en odlingslåda. Trädgårdsmästaren undrade varför det inte kom några tulpaner på den vanliga platsen. Senare visade det sig att de ljupt nergrävda lökarna tittade försikigt upp ur jorden. Där låg alltså alla lökarna i sorkens skafferi.

Nu fattas bara att vi får in vildsvinen som inte befinner sig så långt från slottet. Älgar har vi haft som ätit från äppelträden på hösten. Hela vår svenska fauna har alltså vår park som matplats. Men jag fortsätter det försiktiga kriget mot inkräktarna.

Dagens sommarprogram med Jonas Karlsson var mycket bra.

Dagens låt: Baby om morgonen med Uffe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0