Site Meter

Den perfekta trädgården

 Vill vara i en perfekt trädgård utan angrepp från det vilda, insekter, svampsjukdomar eller väderlek som förstör.....bara för att se hur det skulle se ut om allt lyckades....det man planerat och planterat. Bara för några månader.....

 

Parken gjorde allt för att jag skulle känna mig välkommen tillbaka efter två veckors vila. Vattnet låg spegelblankt och solen sken över allt det vackra. Trots det så längtar jag tillbaka till Gotland så oerhört.

Efter att ha överblickat trädgården kom stressen över mig igen....överallt krävs arbete för att få ordning på i planteringar mm. Dagen började som alla måndagar med att vaktmästaren och jag klipper gräs halva dagen. Det växer frodigt nu och vissa gräsmattor måste klippas två gånger i veckan.

 

Efter lunch började jag snygga till sommarblomsplanteringarna. Mina entréplaneringar (gravarna) såg inte ut som jag tänkt mig. Haren fortsätter att äta knoppar av Lejongapen och kantväxten Dockkragen hade nästan helt gått ut. Annars blommade Daggsalvian bra men blev lite väl hög i år och Heliotropen är alltid vacker och doftar gott.

På borggården fortsätter problemet med lejongapen i år. Problemen är att hararna äter av knopparna så att de inte hinner slå ut, tror att de bevattnas för mycket och det behövs bättre förhållanden för att driva upp dem på våren. Att sätta ut de små taniga plantorna i de frostkänsliga tiderna i början av juni är en chansning. Tänk att få driva dem i ett växthus och plantera ut stora exemplar som kan stå emot våra tuffa vårar.  

 

Att glädjas åt är att den vita Blomstertobaken lyser upp lite här och där. De vita Paradisblomstren funkar bra. Bland perennerna är jag mycket glad åt att den vackra Mjölkklockan blommar om nu efter nedklippning i juli. Kranssalvian blommar vidare. Ska granska de stora perennplanteringarna i morgon.

 

Lindarna har fällt sina frökapslar och vägarna i parken ser höstlika ut ....ska kratta vägarna i veckan.

 

Dagens låt:  Sad Lisa med Cat Stevens

 


Kommentarer
Postat av: Twila Paris

I like this site. Keep it up!

2009-04-15 @ 10:28:38
URL: http://www.twila-paris.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0