Site Meter

Tutande tranor och en vilsen pipare

 
Våren är tidig i år men jag hoppas att den inte stressar fram i fortsättningen. Det är fortfarande mars månad och naturen behöver vakna långsamt i vårt nyckfulla klimat. Den här veckan har vår ö Mörkö blivit uppmärksammad över landet på grund av en ensam vilsen Kaspisk pipare, som fullständigt navigerat fel och vilat ut i en dunge en liten bit från Engsholms slott. Vanligtvis så häckar den vid Kaspiska havet och övervintrar i Afrika. Av någon anledning har den hamnat hos oss vilket gjorde att larmet gick bland ornitologer över hela Sverige som kom i flockar från Skåne och från andra delar av landet, för att se den vilsna piparen. Till saken hör att den aldrig någonsin har setts i Sverige och det blev rena julafton för de som gillar fåglar.
 
Att varutransporterna inte kom fram till slottet på flera dagar på grund av alla parkerade bilar efter vägen och att många av mina arbetskamrater fräste av ilska för att de inte kom fram, då det plötsligt blivit bilköer här mitt ute på landet...det är sånt som man får räkna med när en kaspisk pipare dyker upp. Själv är jag inte direkt någon ornitolog men jag tycker mycket om fåglar och försöker hela tiden lära mig vilka som sjunger i slottsparken.
 
Tranorna tutar och dansar ute på åkrarna när jag jobbar i trädgården och nu sjunger även lärkorna och tofsviporna tillsammans med dom långbenta dansarna. Inne i parken är det bofinken som är leadsinger och gör det så fantastikst bra att det blir mycket lättare att starta den tidiga arbetsdagen. . 
 
I holken som jag en gång fick av Fluggers färg, bygger blåmesen nu sitt bo igen! Se här!
 
 Årets första humla kalasar i julrosen!

 
Vad gäller trädgård så har jag klippt den clematis som ska klippas, bland annat Summer Snow. Jag har även flyttat några rosor och delat senblommande perenner. Nästa vecka går vi in i april och jag själv går in i en ny tid i livet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0