Site Meter

Giardini della Landriana - Italien



Tid: 24 april 2007
Väder: Sol och 25 grader
Läge: Ligger i Ardea 35 km söder om Rom
Känsla: Att beskriva känsla kommer att bli svårt när man går på led i en grupp i trädgårdarna men i den här ´´engelska´´ trädgården fanns ett lugn där det enda an hörde var fåglar ....och guide och gruppens kommentarer då. Om igen...en ensam tidig morgon här...
Skötsel: Perfekt
Växter: Det första jag lade märke till var en lång bred plantering med hundratals Bonicarosor. Vi har ju Bonica i vår slottspark. Det är en omöjlighet att börja räkna upp växter i den här trädgården som innehåller mängder av olika växter.
Historia: Trädgården är endast 50 år gammal.
Café:
Hemsida: Giardini della Landriana
Öppettider: Detta är en privat trädgård så att man får beställa guidning.


Så här skriver Maria på Rosebud´s Tour:
´´Denna vackra, innehållsrika trädgård anses i Italien som ung men är cirka 50 år gammal. Trädgården består av 32 trädgårdsrum med både italienska och engelska teman, där det alltid finns något som blommar året om. De brittiska influenserna är stora, eftersom den brittiske landskapsarkitekten Russel Page har varit med och utformat trädgården.´´

Trädgården är 10 hektar stor och den engelska stilen med gångstigar som vindlar sig fram genom trädgården dominerar här men det finns även något kvarter där stilen är italiensk renässans och även en spansk trädgård med en näckrosdamm. Här finns också rosendalen, olivträdgården, the white walk och en grå trädgård mm.

Nu hade rosorna börjat blomma och även vackra azaleor lyste upp i den lummiga grönskan. I citrusträdgården hängde mogna apelsiner och det var lite märkligt att både citrusväxterna och rosor i den här trädgården trivdes så bra trots de stora höga träden överallt. Det fanns inte så många stora öppna platser här. 
Ett mellanting av en liten sjö eller en stor damm ligger vackert i trädgården. Man vandrar på det välklippta gräset under en stor del av vistelsen här så ett tips är att ha bra skor. 

Det här är en mycket vacker trädgård och vår engelska guide var väldigt stolt över den här platsen.
På bilder i en broschyr vi fick ser man att det tidigare på våren finns mycket tulpaner i trädgården. Jag kommer senare att stjäla några bilder som jag ska skanna in från den broschyr vi fick.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0