Site Meter

Landstingshusets trädgård i Stockholm


Läge: Norr Mälarstrand 42-50 - Hantverkargatan
Trädgårdens skötsel: Bra
Känsla i trädgården: Ingen speciell känsla mer än lyckoruset när jag så Tovsipporna
Växter: Perenner - Gulltörel, sockblomma, lungört, myskmadra, spetsmössa, tovsippa, getrams, ligularia, vit och rosa fänrikshjärta, akleja, silverax, stjärnflocka.
I planteringarna mot Hantverkargatan: Höstanemon, daglilja, stjärnflocka, stenkyndel.
Historia: Landstingshuset har tidigare varit Garnissonssjukuset som byggdes 1816-1834 i nyantik stil.
Öppettider: Man kommer nog alltid in här

Det finns inte så mycket att säga om den här parken mer än att de valt bra växter när de anlade perennplanteringarna som kommer att vara mer intressanta och vackra senare i sommar. Den vita tovsippan fångade mitt intresse så fort jag kom in i trädgården och den finns nu också i min slottspark.

Den 18 augusti 2006

Redan på håll såg man att planteringarna fortfarande blommar med full kraft. Det såg riktigt bra ut . Vid de långa planeringarna mot Hantverkargatan blommar höstanemonen och en daglilja som går i orange....måste försöka hitta vilken sort det är som blommar så här sent. Den var vacker och användes även i planteringarna uppe på gården. De rabatterna blommade som sagt riktigt fint fortfarande med ligularia, dagliljan, silverax och höstfunkia. De har lyckats få blomning under hela sommaren i dessa planteringar vilket inte är så lätt i alla lägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0