Site Meter

Besök i slottsparken

För att komma till inlägget - besök Sandras blogg här.
_________________________________________________________________________________________________________________


Ett annat besök i slottsparken var då Erik som jobbar vid Skillebyholm kom till oss och tog med sin bok från 1939 om trädgårdar i Sverige på 1930-talet och där Engsholm trädgård fanns med. Då arrenderade trädgårdsmästare Valter Jansson född 1893, trädgården som då hade fyra växthus och orangeri. Så här står det:
 
Engsholms Trädgård omfattar 7 tld. 4 växthus och 200 bänkfönster äro uppförda. På friland odlas alla sorters köksväxter, 360 fruktträd samt jordgubbar, hallon och vinbär. Under glas odlas 3 000 kg. tomater, 500 kg. gurkor och 200 kg. meloner samt vindruvor och persikor; 2 000 chrysanthemer och 100 cyclamen. I rörelsen sysselsättas 3 biträden; för driften 1 bil; bränslekostnaden uppgår till 450 kr. och produkterna avsättas i parti.

Tack så mycket för att vi fick scanna in bilden Erik och det var trevligt att träffa dig!
________________________________________________________________________________________________________________

Sedan var det ju då de 42 personer som i fredags fick följa med på en trädgårdsvandring i snö. En mycket märklig känsla att gå runt och berätta hur det ser ut när det blommar på sommaren...eller säga att de ska gå in på min blogg och titta i arkivet på maj-juni-juli. Jag försökte få dem att boka ett besök hos oss i maj eller juni också och lovade att det då kommer att bli en riktig blomstervandring.

 

Kommentarer
Postat av: Sophia Callmer

Kul med den gamla bilden, så mycket de odlade på Engsholm på den tiden. Såg de vackra röda bilderna i förra inlägget, bara man tittar finns det en del fint ännu!

2010-10-25 @ 22:06:52
URL: http://sophiacallmer.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Sophia: Man får titta mycket mer noggrant nu bara...

2010-10-26 @ 15:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0