Site Meter

Nya Norra Bantorget



Norra Bantorget har fräschats upp ordentligt efter allt byggande mot väster med bl.a. Clarion Hotel och nu är allt klart och jag tycker att det blev bra. Glädjande är att man använt så mycket skuggtåliga perenner inne i parken. Det blir allt vanligare att man använder perenner både i parker och i bostadsområden i stället för buskar vilket gör att man förlänger blomningen och det blir även mer spännande planteringar.


På Norra Latins gård finns den här häftiga fontänen.



Svårt att få hyfsade bilder i det starka solskenet. Perenner som planterats i parken är bl.a. sockblomma, jättedaggkåpa, stjärnflocka och funkia. Lindarna i parken planterades 1949.


Brantingmonumentet av Carl Eldh som kom på plats 1952.



´´Mitt hjärta i världen´´  av Nils Dahlgren restes på torget 1989 och är till Olof Palmes minne från svenska folkrörelser och intresseorganisationer.
Om det inte finns några människor på bilderna (mer än de två som solar framför LO-borgen och kvinnan vid fontänen) så beror det på att alla ligger vid stränderna och blir bruna när nu temperaturen har nått 30 grader....själv kommer jag att vistas i solen hela arbetsveckan och håller mig i skuggan idag.

.....och så dansar vi lite..!
.

Kommentarer
Postat av: The Intercontinental Gardener

Fint att man har förskönat denna blåshåla till park, äntligen. Det ser trevligt ut med alla "band" av perenner, men jag undrar lite hur det kommer att se ut mitt på vintern, när allt vilar under jorden? Tomt, väldigt tomt. Vintern är ju så lång i Stockholm, så det skulle bli fint med något som står och ger struktur även då...

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

The Intercontinental Gardener: Mmm förstår hur du tänker men jag vet inte om nakna busksamlingar är så kul på vintern heller och något vintergrönt vill jag inte se här. Vintern är ful hur man än gör här i stan.

2009-06-28 @ 17:01:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Annika

Bra växtval som inte kaninerna tycker om...

2009-06-29 @ 10:33:12
URL: http://estassy-loven.blogspot.com/
Postat av: Susanna B.

Jag vill bara säga att din blogg är helfin. Jag är en svensk som sitter i USA och när jag behöver en liten "break" så kollar jag in alla dina fina bilder här på bloggen. Härliga bilder! Lycka till med google ad sense.

2009-06-29 @ 16:26:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Annika: Mmm kan låta lite tråkigt men det finns nog flera olika perenner här.



Susanna B: Om du får längtan efter svenska trädgårdar så är du välkommen åter till min blogg. Hoppas att du har det bra i USA. Vi får se hur det går med Google Adsense...vet inte om mina besökare är så villiga att göra mig rik genon att klicka på reklamen. Men om ni klickar allt vad ni orkar så bjuder jag på fika framöver....

2009-06-29 @ 17:55:53
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Water Damage Dallas, TX

beautiful!



<3 Lindsay

Postat av: Lillebeth

TAck. Blir verkligen glad. Detta fula torg där jag tillbringat så mycket tid. Allt ifrån demonstrationsuppställningar till skoltidens strosande. Nu ser det ju ut att ha blivit jättefint. Hade ingen aning!

2009-07-03 @ 09:32:38
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0