Site Meter

Trädgårdslandet vecka 34Det har regnat 200 mm under de två veckor som jag varit ledig så någon bevattning behövdes inte. Köket har börjat skörda grönsakerna och eftersom det blev en senare sådd av salladen i år så har den inte växt sig lika stor som förra året då jag sådde tidigare. En anledning kan ju också vara att det inte varit någon sol på två veckor.
Eftersom vissa salladsorter inte blir så stora som vanligt så kommer jag att så ännu en rad nästa år så att de fyller ut lådan mer....det stänker upp jord på salladen när det regnar vilket för att det bli mer jobb för köket.
De närmaste sorterna på bilden är Lollo Rossa och Red Salad Bown och de blev inte så stora i år....kanske att de växer till sig om solen kommer tillbaka. Kockarna är dock nöjda att de kan använda salladen under längre tid nu än när den var mogen att plcka mitt i sommaren tidigare....då verksamheten ligger nere hos oss.

Så här såg trädgårdslandet ut i juli 2006....utan Rockdust.


De fem salladsorter som klarade sen sådd kommer vi att använda nästa år också. Dessa sorter är:
  • Bladbataviasallat ´Lollo Rossa´
  • Plocksallat ´Red Salad Bowl´
  • Friséesallat ´Wallonne´
  • Plocksallat  ´Amerikansk brun´
  • Romersk ´Lobjoits Green Cos´
De sorter som inte ville gro när jag sådde sent var
  • Sareptasenap  ´Osaka Purple´
  • Romersk ´Marshall´
  • Ekbladssallat ´Asterix´
I övrigt så har brytbönor och vaxbönor skördats, zucchinin växer lite sämre än vanligt tycker jag, mangolden är alltid bra och pumporna har en dålig plats under träden och får inte ta del av allt regn som kommer.
Sommarblommorna har inte heller haft några bra veckor men sommarmalvan är mycket fin och stod bra mot regnet. Rosenskäran vill inte blomma så mycket här och alla astrar väntar på sol för att kunna slå ut. Lövkojan blommar men borde nog vara större...om det var sol!

I morgon ska trädgårdslandet få en ros som jag länge väntat på att plantera. I många köksland och örtagårdar finns det en apotekarros, Rosa officinalis och nu ska även vår park få den historiska rosen. Handlade på Zetas på hemvägen och köpte även lite perenner till nya delen av planteringen som jag började med i somras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0