Site Meter

Zilga behöver sol

15392-1068
Den solfattiga sommaren och den kyliga sensommaren har gjort att tomaterna inte vill mogna och att vindruvorna (Zilga) nog inte heller kommer att hinna mogna i år. Vissa druvklasar närmast väggen har börjat visa färg men det behövs många soliga dagar för att de ska mogna.
Problemet är att vi även behöver mycket regn eftersom det är ovanligt torrt i markerna här och i Stockholmsområdet. Just nu vräker dock regnet ner över huvudstaden och det har åskat kraftigt men det här störtregnet rinner bara iväg ner i dagbrunnar eller ut i sjön. Som bekant är inte bönder eller trädgårdsodlare någonsin nöjda med vädret.

15392-1070
Aster amellus ´Vellchenkönigin´ - Brittsommaraster

15392-1071
Aster amellus ´Lady Hindlip´ - Brittsommaraster

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Du måste nog försöka få ett växthus till parken! Så fina druvor och så hinner de inte mogna.

2007-09-04 @ 21:42:22
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: parkarbetaren

Din fransyska är verkligen flott, en riktig naturens haute-couture. Här finns en fransos, bourbon han också, Commandant de Beaurepaire. Han är några år gammal i parken, men det är först i år som blomningen blev riktigt så där överdådig, trots allt regnande. Ja!
Ditt åskvädret drog över här i natt och jag hade ställt in den automatiska bevattningen i stora parken på kl 03.00. Här vattnar vi regnet för säkerhets skull. Det gäller att hålla liv i sommarblommorna så länge som möjligt. Det är hemskt att behöva börja avveckla sommaren. I kväll pratade de om frost även i zon 2, på vädret.

2007-09-04 @ 21:45:33
Postat av: Lilla B

Till Parkarbetaren! Det har varit så roligt att läsa dina kommentarer här hos Slottsträdgårdsmästaren. Snälla du, starta en egen blogg som vi kan få ta del av! Jag menar förstås inte att du ska sluta kommentera här. Men så vi kan få läsa lite till, bara.
Tänk på saken under de kalla och trista vintermånaderna och kom igång till våren!

2007-09-04 @ 21:54:37
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Trolda

Här går det också sent med druvorna som också heter Zilga (steketdruva?) tror jag...denna sommaren har onekligen varit solfattig...
Trolda - kramar!

2007-09-05 @ 17:01:42
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Under normala somrar brukar de hinna mogna och det är inte kört ännu...
Parkarbetaren: Commanadanten såg mycket vacker ut på bild men synd att den inte remonterar. Vi håller fast vid sommaren så länge vi kan.
Trolda: Visst är det en staketdruva och den är god. Tråkigt att du ska sluta blogga Trolda...du kanske ångrar dig och kommer tillbaka?

2007-09-05 @ 19:33:47
Postat av: Trolda

Man vet aldrig....=D Kommer dock att kika in här till dig emellanåt - Du TREVLIGA människa!
Trolda - tack för fina ord, kram!

2007-09-06 @ 20:44:03
URL: http://trolda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0