Site Meter

Konstnatten på Öland

15392-1170

Bilden ovan är från en stor lada i Algutsrum som just den här helgen fyllts med varor från trakten, bl.a. grönsaker, frukt och mängder av pumpor. Här inne såg jag två tavlor som jag ville ha men som skulle bli svåra att frakta hem på planet hem. Konstnären hette Karin-Ingrid Assmann.

Den här natten håller Ölands konstnärer sina ateljéer och butiker öppna från 19-03 och hela Öland är i feststämning med massor av folk ute och de annars så lugna vägarna på landsbygden såg ut som Essingeleden i Stockholm under rusningstid....nästan i alla fall. Just i år var dock inte vädret det bästa då det regnade i stort sett hela natten och många valde nog att stanna hemma i stugvärmen. Trots vädret och med blöta kläder var humöret på topp hos oss och övriga nattsuddare. Marschaller kämpade med sina lågor mot regnet och den hårda vinden och jag förstår hur vacker den här natten skulle ha varit om himlen varit stjärnklart i stället för detta gråväder.
15392-1169
15392-1178

De här konstvisningarna är från gården invid den gamla fornborgen Gråborg. Här var det bl.a. utställning i ett gammalt stall och jag såg en tavla som jag verkligen ville ha men som var fel i format, ett typisk Öländskt motiv med gamla stenmurar men jag minns inte vad konstnären hette. På loftet ovanför spelade två spelmän. Tyvärr så gick det inte att fotografera ute i regnet.

Vi vandrade ut mot fornborgen i mörkret med ficklampa och med regnet piskande mot oss. I de upplysta ruinerna hördes gregoriansk munkmusik från en högtalare och det var mycket effektfullt. Jag tyckte faktiskt att det inte gjorde så mycket att det regnade, tvärtom blev det till en spännande natt och jag vill gärna återvända hit nästa år igen. I Vickleby tittade vi in på Capellagårdens trädgård och i Glömminge gick vi en hastig sväng innan vi återvände hem. Nästa dag väntade skördefesten.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej
Förutom det där med regnet så låter det jättemysigt med konstnatten!sådant har vi inte här men det är snart dags för en konstrunda igen i trakterna runt i kring Karlstad.Det är också trevligt.
:)

2007-10-01 @ 15:04:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Det var verkligen en mysig natt. Då får du blogga om den konstrundan Gunnar.

2007-10-01 @ 19:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0