Site Meter

Höst i stora slänten

Nu finns det ingen återvändo....det är höst. Sommaren som aldrig riktigt blev som vi ville har tappat greppet och lämnat oss. Det gick så fort, man väntade på det där högtrycket som skulle parkera över oss på eftersommaren men plötsligt började man se gula löv på träden. Förra hösten var varmare än normalt ser jag om jag tittar tillbaka i bloggen och den här hösten kanske är mer normal då. Hur som helst så är parken väldigt fin nu. Det blommar fortfarande bra på många platser och jag har hunnit med att göra parken snygg.

15392-1113

Den stora slänten blommar bra och flera gäster har tyckt att den är vacker. Jag är glad att jättedaggkåpan blommar igen, framför står anisisopen och bakom daggkåpan blommar kranssalvian och ulleternellern som har busken stefanandra (med höströd färg) bakom sig.. Till vänster ner i slänten blommar strålrudbeckian i gult.

15392-1111
Här ovan väster en av mina absoluta favoriter....stenkyndeln som är relativt ny i parken och den är lite känslig så jag ska täcka den ordentligt innan vintern. Den är ju helt ljuvligt vacker

15392-1112
Här klättrar klätterhortensian upp på berget och nedanför finns några olka funkior.

15392-1110

Den här veckan är det tungt som jobb som gäller annars då har har trimmern eller röjsågen på ryggen hela dagarna och man är en aning mör då man sitter i bilen på väg hem.

Trädvård
Att fylla håligheter i träd med cementeller andra
material har samma effekt som sårförslutningsmedel,
luftfuktigheten höjs vilket gynnar rötsvampar.
(Ur Trädvårdsguiden)


Dagens låt
Lazarus med Uffe - den är så bra att med den i öronen skulle jag kunna utföra vilka jobb som helst.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Stefanandran är riktigt snygg nu med sina bågböjda rödaktiga grenar. Annars är jag inte så förtjust i den, men den gör sig väldigt bra tillsammans med de andra växterna i din slänt! Läcker färg!

2007-09-12 @ 17:51:24
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Håller med om att den har sitt största värde nu på hösten men jag tycker nog att den är ganska fin när den blommar också.

2007-09-13 @ 23:20:26
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0