Site Meter

Från ovan

15392-1160
En takpanna bytes.

Första måndagen sedan i maj då jag inte klipper gräs eller bara några få mattor då. Blåser rent vägar och gångar från löv i stället. En morgonvandring genom parken för att se vad som hänt under helgen. Nu finns inte en enda Bonicaros kvar, knopparna äts av det vilda. Det är en ganska varm måndag, jag skördar de första klasarna med vindruvor som vi lägger i skål till gästerna. Trodde inte att de skulle hinna mogna men det finns mycket kvar att skörda framöver. Tar även in äpplen.

15392-1158
Arbetet med att röja sly mm. fortsätter och på bilden växte meterhöga hallonsnår innan jag öppnade upp så att vi ska kunna njuta av fantastiska vitsipps- och gullvivsbackar här i vår.

Lyssnade på en intervju med Lars Winnerbäck på radion och några spår ur hans kommande platta. Det lät riktigt bra, han drar åt folkmusikhållet sa han vilket jag gillar.

Varg
Funderade på att skriva ett inlägg om vargens vara eller inte vara i vår natur och vilken rätt vi människor har att bestämma vilka djur som ska finnas och vilka som ska utrotas. Om vad som skadar får och renar mest....varg eller trafiken. Om att varför vi inte lyckas utrota andra besvärlig djur som getingar och fästingar då vargen skulle kunna utrotas på några veckor om det blev lovligt. Om att jag har förståelse för de som har renar och får som näring och att de vill skydda sina djur. Om att det inte är så konstigt att det blir obalans och kaos i vår natur när rådjur- och älgstammen ökar hej vilt då vi tar bort ett rovdjur som vargen och lodjuret.
Visst ja....jägarna ordnar balansen i naturen....glömde. Men jag väntar nog med det inlägget tills jag är mer påläst om både motståndare till vargen och de som vill ha varg i naturen.

Nu har jag två negativa inlägg i rad.....nästa inlägg kommer att gå i glädjens tecken.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Kul att se hur det ser ut uppifrån! Vacker plantering!! :)

2007-09-24 @ 21:06:59
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Ronja

Du frågade om böckerna... Tyvärr har jag ingen aning om var man får tag på dem. Jag har letat själv, men inte fått napp. Movium är förstås ett hett tips, men där kanske du redan har hört dig för?

2007-09-24 @ 21:07:49
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Trolda

Härliga bilder som alltid...Ha en fin kväll där från ovan...=D
trolda - kramar!

2007-09-25 @ 21:16:13
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Vi får söka vidare.
Trolda: Ha det fint du också Trolda.

2007-09-26 @ 18:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0