Site Meter

För lätt att älska våren

15392-1079

Vägen till till jobbet gick genom ett dimmigt sörmländsk landskap där solen ibland bröt igenom dimman. Trött och med en förkylning som försöker få fäste i trädgårdsmästaren kom jag till parken för att börja en ny dag..
Rosen här ovanför är portlandrosen ´Jacques Cartier´ som står mitt bland ulleternellerna.

15392-1080

I somras berättade jag att jag planterat en rosenvial i stora perennslänten och att alla blomknoppar åts upp av hararna. Nu har de tydligen lessnat på den här växten och då börjar den genast att blomma. Det blev just så som jag tänkt det, att den breder ut sig över stora ytor och blommar rikligt nu. Idag planterade jag ännu en planta i slänten.

15392-1081

Aroma börjar bli färdiga och även om kärnorna fortfarande inte skiftar i brunt så är de riktigt goda och i morgon ska jag plocka in en korg till gästerna.
Idag har jag annars skördat vaxbönor och delat och planterat om perenner.

På internet hittade jag en klätterros som jag blev mycket förvånad över.....visste inte att den rosen fanns som klättrare. Den var svår att få tag i men jag ringde staden söderut där den fanns och J kommer att hämta dem till parken på fredag. Berättar mer när jag planterat den.

Dagens jordspråk
Det är alldeles för lätt att älska våren
Med tiden tycker man mer om hösten
Tove Jansson

Tidigare år har jag nästan längtat till hösten men i år vill jag behålla sommaren så länge det går.
(Slottsträdgårdsmästaren)

För ett år sedan här.

Kommentarer
Postat av: Inkan

Ja sommaren liksom hade så bråttom.... men idag har vi haft sommarväder här i Stockholm igen. Skööööönt!
Och min blomsterhandlare hade många ljuvliga rosor att välja mellan - idag tog jag tre ljusa rosor som jag tror hette "aqua" (?) - eller också minns jag fel.
De är i alla fall ljust, ljust rosa - nästan som de skulle vara konstgjorda ( ljusa marsipanrosor)
Nu står de i en höghalsad blå glasvas -som gjord för dessa rosor, och pryder bordet bredvid mig.
De har en mycket svag söt doft...

2007-09-05 @ 21:09:15
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inkan

Glömde skriva att den daggdränkta (?) rosen är underbart vacker och så underbart med svenska äpplen. Min Coop hade högar av dem idag så jag frossar i frukt. Så god att riva ner i yoghurten!

2007-09-05 @ 21:11:31
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Karin A

Så tänkvärt citat! Det är lätt att gilla vårens enkelhet och glädje men hösten är helt klart mer dubbelbottnad. Varje morgon har jag sett de vackra dropparna som gör varje blomma till ett konstverk, vackert! Blir nyfiken på vad det är för ros som du har fått tag på.

2007-09-05 @ 21:24:52
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Låter vackert...har kollat i rosbiblen men hittar ingen ros som heter något på aqua. Säkert en sort som inte odlas i Sverige.
Karin A: Den klättrande rosen kommer att bli bra tror jag.

2007-09-05 @ 21:43:25
Postat av: Katarina

Tack för din vackra blogg som är helt fantastisk att följa! Det ska bli spännande att se vad du hittat för klätterros!
För mig är hösten äpplen förstås men också lökar, för att planera för nästa vår. Jag köper några lökar av poetnarcissen "Recurvus" varje höst för jag tror att det är det närmaste man kommer de gamla, små väldoftande sorterna. Men det är inte alltid de vill komma upp! Dessutom fick jag för några år sedan
lökar från en gammal trädgård, det kom någon blomma första året - nu kommer bara blad! Har jag satt dem på fel ställe eller ska de gödslas eller varför blir det så? Törs man prova att flytta dem?
Hälsningar Katarina

2007-09-07 @ 13:43:36
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Välkommen till bloggen. Poetnarcisser är mycket vackra. En av anledningarna till att lökväxter inte vill blomma brukar vara att man planterat lökarna för djupt. En regel är att vid plantering ska lökarna ha ungefär tre gånger så mycket jord över sig som lökarna är höga. Det kan ju också bero på att de har alltför dålig jord. Narcisser brukar vilja ha god jord.
Önskar dig lycka till och en trevlig helg från en förkyld slottsträdgårdsmästare.

2007-09-07 @ 14:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0