Site Meter

Slånblom och svalörtsmattor

15392-639

Strax efter sex i morse hördes ljudet av slottsträdgårdsmästarens gräsklippare här på ön. Som vanligt på måndagar så försöker vi få gräset klippt innan gästerna anländer. Vi försöker att inte väsnas för mycket i parken så att våra gäster ska känna lugnet här i vår park. Vad jag inte visste var att de första gästerna skulle komma först på eftermiddagen, men det var ändå bra med en tidig klippning idag då regnet kom just när jag var färdig. Det är inte så många gräsmattor att klippa ännu....vi låter många gräsytor blomma ända fram till midsommar. Nu kommer alla gullvivor och övrig majflora.

15392-642
Kungsängslilja i knopp

Nu har jag planterat om alla sommarblommor och det blev:
  • 340 Lejongap av olika färger
  • 48 Daggsalvia ´Victoria´
  • 56 Vita blomstertobak
  • 12 Blåsalvia
  • 20 Vita rosenskära
  • 15 Vita lejongap
  • 5 Kinaplantor
  • Det brukar bli mycket mer men i år blev det lite annorlunda.
15392-641
Svalört

På vägen hem stannade jag vid Zetas trädgård för att handla växter. Det blev två Magnolia stellata ´Royal Star´, Lavendel ´Hidcote´, Anisisopen ´Blue Fortune´ till nya krydd- och örtplanteringen på borggården, Stenkyndel och några Nepeta. I morgon blir det plantering. Att plantera växter är något av det trevligaste som finns inom trädgårdsyrket. Växterna får ta plats i den bästa jorden och har nu daglig tillsyn.
Idag fick jag användning av min blogg när jag skulle köpa lavendel för att komplettera i en plantering....jag visste dock inte vilken sort det var. I personaldatorn gick jag in på min blogg och i sökrutan skrev jag ´´lavendel´´ och fick på så vis fram sorten och när jag planterade lavendeln förra året. Bloggar är bra på många sätt...

Ännu en gång förundras jag över att Annika Lantz får fortsätta att plåga oss P1-lyssnare. Det sitter tre personer i studion och det låter som personer i tjugoårsåldern sitter och festar och flamsar....inte ett vettigt ord kommer fram. Jag vet att jag kan stänga av men jag undrar hur Sveriges Radio tänkte när de placerade henne i P1?? Ta bort människan...!!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Vilken fantastisk svalörtsmatta....Man blir så GLAD av allt det vackra i Naturen just nu....Och håller helt med dig om Lantz..."En flamsa som bara tramsar.." Bort, bort, bort....

Trolda - Godkväll!

2007-05-07 @ 19:49:20
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Lilla B

Jag tycker att det var en imponerande mängd blommor som planterats om. Frågade dig en gång förut om möjligheten att ha kungsängslilja i min trädgård. Det rekommenderade du inte eftersom jag har mager skogsmark. Men vad tror du om några liljor till lyst i mitt växthus? Det skulle väl kunna gå? Är det höstplantering som gäller? Jag har svårt att släppa tanken på de där liljorna, ser du.

Stänger av radion så fort jag hör att Lantz drar igång. Det självupptagna ,skrikiga flamset är megavidrigt. Inte bara bort,bort som Trolda skriver härovan. Utan FETBORT!!! Ut ! Direkt!! NU!

2007-05-07 @ 20:27:13
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trolda: Då tar vi bort Lantz...
Lilla B: Det blir säkert vackert med kungsängsliljor i ditt växthus...sätt lök på hösten. Lycka till!

2007-05-07 @ 20:30:07
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: jeppe

get a kungsängslilja

2007-05-25 @ 09:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0