Site Meter

På stilla vatten

Morgnarna fortsätter att ta andan ur en och trots att det är minusgrader, frost i gräset och inte någon grönska eller blomning ännu så förundras man hur vacker naturen är. Frosten ligger kvar fram till niotiden och skulle det inte vara för ljuset och ljuden kunde man tro att det var vinter då temperaturen i morse var -4 grader.
 
Den orientaliska julrosen blommar fortfarande och runt omkring väntar övriga perenner på ännu mer sol och värme. Det är hårda tider för trädgårdsmästaren nu som stressar vidare med tung vårstädning och för varje år som går så känner han att efter många år i trädgårdar orkar kroppen inte lika mycket som hjärnan vill. Det finns inte så mycket intressant att berätta om vad som händer i parken just nu då räfsan, krattan och kvasten är de verktyg som används men efter påsk blir det även annan sysselsättning.
15392-535

Tidigt i morse såg jag ett fartyg på väg i det stilla vattnet och jag undrade om även sjömännen ombord njöt av den vackra morgon. På åkern intill tutade sångsvanarna och gässen och dagens arbete kunde börja.

15392-537

Jag har så mycket att göra och är en aning förvirrad nu inför resor mm. så jag hinner inte läsa eller kommentera så många bloggar just nu men jag lovar att fortsätta följa er när allt lugnat sig igen.

Dagens jordspråk
Ett hopp som aldrig infrias är som
en blomma som aldrig sätter frukt.

Persiskt ordspråk

Kommentarer
Postat av: Lilla B

En nästan osannolik bild med fartyget i morgonrodnad.

2007-03-28 @ 19:36:38
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Inkan

Vill bara säga: vilka foton; så vackra! Så sköna att det nästan känns smärtsamt av all skönhet.

Och så far du bort... blir du borta länge, flera veckor? Ha det så skönt! Gäller både semesterresa och/eller arbetsresa.

2007-03-28 @ 19:53:12
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Nu blir jag borta en vecka och i slutet av april så bär det iväg igen. Nu åker vi med jobbet och i april åker jag på en egen trädgårdsresa.

2007-03-28 @ 22:24:27
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

På stilla vatten , i ballast med stäven i riktning sydvart, en junfrulig morgon och snart öppet hav..... Jag tror nog att bryggvakten ombord njuter av stunden.

Även om den gamla synen på sjölivet - romantiken och äventyret - är borta från dagens moderna och stressiga sjöfart, som bygger på gedigen professionalitet, så finns där ibland en känslighet för sådant här.

Här ett exempel på vad en sjöman en gång har uttryckt:

.....vi tyckte oss sitta tätt under galaxernas
himmelska mareldar
men upplevde samtidigt universums rop
om människans litenhet.

Passar på att önska Slottsträdgårdsmästaren en trevlig resa, ja två förresten - till Italien och Kina.

2007-03-29 @ 17:55:34
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack Thomas. Den sjömannen var en poet.....kan den sjömannen ha varit en person från det gåtfulla folket?

2007-03-29 @ 18:49:11
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Nej,inte den här gången. Den poetiske sjömannen under galaxen hade sin hemmahamn i Göteborg. Det gåtfulla folket hör hemma på slätten och går till fots genom solsystemen......

2007-03-29 @ 20:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0