Site Meter

Stanwell.....igen!

Efter morgonens runda i parken kunde jag konstatera att harar, rådjur och hela Sveriges vilda djur i övrigt varit inne och ätit av alla rosenknoppar igen. Bonica, Ingrid Bergman, Sovinir de Malmaison mm.. Som vanligt klarade sig pimpinellrosen ´Stanwell Perpetual´ som jag berömmer här med jämna mellanrum. Den blommar fantastiskt nu och doftar ljuvligt.

En idé kläcktes att jag skulle ju kunna ha den rosen (den bästa rosen som finns enligt Slottsträdgårdsmästaren) i gravarna som nu är helt tomma. Det skulle bli riktigt snyggt när de vuxit upp. Ser framför mig planteringarna framför slottet med tre stora Stanwell nästan ihopväxta på båda sidor om gången när de blommar som bäst....och med blå nepeta som kantväxt. Ringde K på vägen hem och hon tyckte att det var en bra idé så jag stannade vid Zetas trädgård och hittade sex fina ex....visserligen små men de kommer att trivas i den fina jorden. I morgon blir det plantering. Att handa på Zetas trädgård är verkligen en fröjd, bästa kvalitet och ett stort sortiment av alla slags växter.

I trädgårdslandet växer salladen fint och även andra grönsaker ser ut att växa bra.
I de stora perennplanteringarna var det så vackert idag att jag kände mig riktigt nöjd och i morgon blir det fotografering.

15392-76715392-766
15392-768

Kommentarer
Postat av: Linda V

Åh va bra! Det blir nog perfekt med Stanwell på det stället! Vad glad jag blir att rabatten inte blir gräsmatta!

2007-06-19 @ 23:12:50
URL: http://lindastradgard.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Linda V: Det blir jag också Linda...

2007-06-20 @ 04:53:39
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Funderar på att dra ut bilden på dina salladsplantor och visa mina i trädgården. Säga åt dem att nu gäller det att rappa på lite. Ge dem lite förebilder, som det så vackert heter.
Rosor måste ju vara ett hundrafalt bättre alternativ till gräs i den ödelagda planteringen.
Men har du inte funderat på timjan.... ;)

2007-06-20 @ 06:56:15
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0