Site Meter

Nu kör vi igen

15392-103115392-1032
Bolltistel - Echinops ritro

Tillbaka i parken igen. Igår befann jag mig både på Fårö och i en slottsträdgård i Sörmland. Tankarna på Gotland och Fårö fanns kvar så starkt men idag är jag tillbaka både fysiskt och mentalt. Under mina 37 arbetsår har jag kanske försovit mig 3-4 gånger. I morse var det ovanligt ljust i sovrummet och jag letade efter mobilen som väcker mig varje morgon men den fanns inte där. Jag hade glömt att ställa in den på väckning. Nu blev det en timmas extra sömn.

Efter att ha vandrat runt i parken kunde jag konstatera att det lyckades även i år med Bonicaplanteringarna. Som jag tidigare berättat stängde jag in rosorna i en månad för att de skulle hinna gå i blom innan hararna käkat upp alla knoppar och sista dagen innan min korta semester tog jag bort gallren som skyddat rosorna och jag var helt övertygad om att de knoppar som inte hunnit gå i blom (det var inte många rosor som gått i blom då...denna molniga sommar) skulle bli godis för hararna redan första helgen.
Nu blev det inte så och de två planteringarna blommar fantastiskt nu men när jag idag skulle klippa bort överblommade rosor hoppade det ut en hare ur planteringen. Blommorna bryr de sig inte om men alla knoppar som nu utvecklas kommer att bli uppätna, det blir alltså ingen blomning till frosten kommer här. Även de vackra höstanemonerna har blivit mat år de vilda djuren.
Men det var även det som var bra och fint i parken och nu gäller det att putsa trädgården fin igen

Just nu är sjön här nere fylld av vita havskajaker. Funderar igen varför jag aldrig köper den där vita havskajaken som jag pratat om i så många år.

15392-1030
Bonica

För två år sedan
För ett år sedan
Så fina som änglatrumpeterna var förra året är de inte nu i år....återkommer med bilder.

Kommentarer
Postat av: parkarbetaren

Tack för alla vackra gotlandsbilder! Synd om rosknopparna och anemonen som är så fin, när den blommar. Hur klarar sig dina grönsaker? Äter djuren upp dem också? Hararna här nere är många, men de verkar inte gilla rabattblommor, än. Jag har en del prydnadskål, men den får vara ifred den också.

2007-08-21 @ 19:46:59
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Som tur är har vi vårt trädgårdsland inhägnat så där växer allt fint utan hot från vilda djur. Vi hade sorkangrepp får några år sedan och ett annat år var det någon som åt upp alla sockerärtor.

2007-08-21 @ 19:49:38
Postat av: Ronja

Välkommen tillbaka! Inser att jag har saknat dina inlägg om slottsträdgården... :)
Hoppas att du har haft en skön ledighet och lyckats ladda batterierna!
Jag har hunnit med att besöka Drömparken i flera omgångar och idag var vi till Botan i Uppsala för att studera diverse perenner. Det är verkligen jätteroligt, men ett riktigt gjytter nu med den nya latinska namnsättningen... Den svenska kulturväxtdatabasen blir välbesökt!
http://skud.ngb.se

2007-08-21 @ 21:38:37
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Azola

Skönt att du är tillbaka igen... i din slottsträdgård, håller med Ronja om det. Ska bli roligt att se vad som hänt där under tiden du var på Gotland.
Hoppas första veckans jobb inte tröttar ut din ork att fota i parken ; )
Hmm .. nu vill jag ha Bonica rosor också.. skicka över några med mail är du snäll ;) Natti

2007-08-21 @ 23:44:23
Postat av: Trolda

Lustigt....Jag försover mig heller nästan aldrig, men gjorde det i morse...Imorgon (idag) är jag dock ledig och kan sova hur länge jag vill...(vilket dock aldrig BLIR så länge, eftersom jag älskar ljuset!) Välkommen hem igen och tack för fantastiska Gotlandsinlägg!
Trolda - godnattkramar!

2007-08-22 @ 00:20:51
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Tack!Det var en skön ledighet. Blir nästan lite avis på dina studier.
Azola: Vad vänliga ni är. Bonica är både vacker och bra. En frisk ros som växer på egen rot, den är alltså inte förädlad som de flesta plyantharosor vilket gör att den är både mer härdig och blir inte så lätt drabbad av sjukdomar.
Trolda: Nu är jag uppe som vanligt och slipper stressa. Ha en skön ledig dag.

2007-08-22 @ 05:09:06
Postat av: Lilla B

Så magnifika bilder från Gotland du lagt ut. De Badande Vännernas park skulle jag mycket gärna vilja se. Har surfat in otaliga gånger och kikat på dem. Vattenbilderna är också tilltalade. Ser fram emot såväl bilder som beskrivning av parken nu när vi går mot höst.
Och du! Skaffa dig en vit havskajak. Låt det inte bara bli en dröm!

2007-08-22 @ 19:20:32
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Det är lätt att hitta bra motiv på den vackra ön.
Ska ta tag i det där med havskajaken.

2007-08-22 @ 21:50:52
Postat av: Christina W

Rosor i all ära men bolltisteln....jag säger bara bolltisteln. Så underbart vacker

2007-08-23 @ 06:38:59
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Christina W: På nära håll är den magiskt vacker.

2007-08-23 @ 17:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0