Site Meter

Nordan ger och tar

En ilsken, hård och vild nordanvind har svept över parken idag. Vi har tur, det är den bästa vindriktningen och jag passar på att med lövblåsen hjälpa nordan att få löven att lätt flytta sig mot sjösidan och hela parken blir helt ren på löv. Nordan tar med sig löven men den ruskar även om i de gamla trädens kronor som släpper sina torra grenar och marken är fylld av dessa.
15392-28215392-283

Vi har en förvuxen granhäck åt öster och en av granarna lade sig in över parken men det sorligaste som hände under den här stormen var att de två lindar som vi planterade 1998 i allén har lagt sig. Vi ska dra upp dem med traktor i morgon och spänna band runt och spänna dem mot kraftiga störar. Den ena har vält med rötter och allt men kommer med all säkerhet att kunna räddas. På vägen hem var det full snöstorm efter vägen och 3 minusgrader. Hela slottsområdet hade strömavbrott under en timma ungefär....ett dramatiskt väder har vi haft och jag gillar inte det här, skulle vilja flytta med Sädesärlan till Afrika över vintern.

Tog bort det sista i trädgårdslandet, mangold, krasse, kryddtagetes och gurkörten. Jag stängde grinden till vårt trädgårdsland och öpnnar den igen i slutet av april nästa år.

Dagens jordspråk

Daggmasken är värd all heder
för den matjord den bereder

Okänd

Kommentarer
Postat av: LillaB

Det var mycket kraftig nordanvind i Bergslagen inatt och idag. Men klarblå himmel . Vinden stack i skinnet. Fy så kallt.
Dagens ordspråk tycker jag om. Jordnära (!)och bra.

2006-11-01 @ 18:54:50
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: LindaLotta

Det lät ganska sorgligt...
Det är så långt till våren.

2006-11-01 @ 21:20:31
URL: http://lindalotta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0