Site Meter

Igelkottar och grävlingar

Trädgårdsåret går mot sitt slut trots att det finns mycket vackert kvar i parken. De stora planteringarna vid hotellet blommar ganska bra fortfarande och sommarblommorna blommar på uppe vid slottet. Mot slottsväggen blommar det vitt av paradisblomster, blomstertobak och rosenskära.
Är mycket nyfiken på hur entréplanteringarn (gravarna) ser ut i morgon....såg i fredags att lejongapen är på gång att börja blomma om en andra gång efter hararnas ivriga betande på dem. Har inte sett djuren där på ett tag och har växterna fått vara ifred i helgen så kommer det att bli mycket vackert i planteringarna ända tills frosten kommer senare i höst.
Förra veckan så fick en av våra underbara igelkottar känna av en av sina få fiender. Vår nattvakt hörde kotten skrika i natten och när hon tittade ut så brottades den med en grävling. Nattvakten sprang ut och förökte stoppa mordet.....eller kvällsmaten för grävlingen. Grävlingen gav sig tydligen in i skogen igen.
Nu har en jägmästare tillkallats från trakten och han har placerat en fälla för den natthungriga grävlingen.
Vi vill ju inte ha ´´dumma´´ djur i parken. Jag vill också skydda våra fina igelkottar .......men......

Här hemma ska jag så smått börja renovera lägenheten med målning av tak och snickerier och även väggar i hall och sovrum. Målade mellan fönstren i vardagsrummet nyss och skulle egentligen målat fönstren in mot rummet igår men jag skjuter på det ett tag. Nya gardiner ska upp nu när E kommer i veckan och det ska senare in en ny soffa i rummet....och matta......

Just nu sitter jag och dricker kaffe och ser ut över sjön och in mot stan....solen lyser från en klarblå himmel. Funderar på att ta mig till Waldemarsudde och se hur deras park ser ut den här tiden på året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0