• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Reklamen stör i mobilversionen av bloggen

   
  Tidigare kude jag köpa PRO-versionen av bloggen för att slippa all reklam, vilket jag alltid gjorde. Nu är inte det möjligt längre och jag får tyvärr stå ut med den störande reklamen.
   
  Jag vill tipsa er som följer bloggen att alltid gå in via en dator, i mobilversionen av bloggen är det nästan omöjligt att navigera. Reklamen låser flera blogginlägg och mina länksidor fungerar nästan inte alls.
   
  Jag har påpekat det här för Blogg.se som är Nordens största bloggtjänst. Vi jobbar med problemet, fick jag som svar. Vi får se vad som händer, men ännu en gång - gå in via en dator, där är problemet inte alls så stort.
   
   
   
   

  Åkeshovs upprustade arboretum

   
  Åkeshovs arboretum i Bromma är nu upprustat på ett mycket fint sätt. Arboretumet öppnade 1998 men blev då en plats som knappt besöktes av någon. Det fanns inget som lockade, utan ett antal träd hade i stort sett planterats på en gräsplan.
   
  Nu har här blivit en mycket fin anläggning med mängder av perenner som marktäckare under träden. Det är ingen märkvärdig samling av träd, men gott nog för att hitta vackra favoriter. Här kommer jag att vistas ofta nästa år. Tack för det här Stockholms stad!
   
  Jag återkommer med vår- och sommarbilder härifrån.
   
   
  Här finns fina och tydliga skyltar vid varje träd.
   
  Så här tråkig såg arboretumet ut den 26 juli 2006

  November på Långholmen

   
  Stora Henriksviks trädgård och café.
   
  Nedre delen av den 150 år gamla svartpoppeln vid kolonilotterna behåller löven en stund till.
   
  Västerbron och Pålsundet
   
  Carlshälls gård.
   
   I Pålsundsparken just intill krog/café Lasse i Parken har en plats renoverats, ett trygghetsprojekt står det på en informationsskylt. Det blir ny belysning, nya sittplatser, nya skräpkorgar, lådor för stadsodling, ny buskplantering med blommande buskar, renovering av gräsytor med en klöver och Bellisblandning och Boulbana, men jag såg ingen padelbana...
   
   

  Som ett grått fluffigt täcke

   
   
  Djurgården 1 november 2021
   
   
  Kullatäppan
   
   
  Glödande trollhassel i Kullatäppan framför Nordiska museet på Djurgården.
   
   
  Vi har nu lämnat sommartiden och gått in i normaltid igen, med något ljusare morgnar och väldigt mycket mörkare eftermiddagar. Ett grått fluffigt täcke har lagt sig över huvudstaden, nästan inga vindar och ett skönt lugn har infunnit sig, antar att jag är ganska ensam om att tycka om kravlösa november.
   
  Om man letar finns det dock fortfarande fantastiska färger kvar hos många växter.
   
   
   
  Kullatäppans planteringar är vackra även nu i november.
   
   
   
   
  Etnografiska museet
   
   
  Vid det japanska tehuset .
   
  Täcka udden 
   
   
   
   
  Bromma
   
   
  Minnebergs strands planteringar bjuder fortfande på blomsterprakt.
   
   Lexus och jag gick runt sjön Kyrksjölöten och där i närheten finns spår från när istidens is drog sig tillbaka för 10 000 år sedan. Enorma klippblock som isen släpade med sig ligger travade i backarna och vi kände oss som äventyrare när vi klättrade runt där.
   
   
   
  Dålig tajming!
   
   
   
   
  Det var länge sedan jag besökte Historiska museet och den här vardagen tyckte jag att det skulle passa bra att i lugn och ro gå genom Sveriges olika tidsepoker. Just nu är jag inne i en period då jag tycker om att läsa om den svenska forntiden, vikingatiden och medeltiden. Utanför den pampiga entrén såg jag en skylt att världens största utställing om vikingatiden visades och förväntansfull klev jag in. 
   
  Jag gjorde ett försök att läsa på informationstavlorna om de första svenskarna efter istiden, men med föräldrar intill som på andra infotavlor läste högt för sina barn som hade höstlov, blev det omöjligt. Jag hade alltså missat att det var höstlov den här veckan och det pågick skattjakter mm. i olika utställningsrum. Glada högljudda barn som ville se skelett och vikingar var absolut charmigt, men de fick mig trots allt att lämna museet den här gången och göra en nytt försök en annan torsdag då det inte är skollov.
   
   
  Efter stojet på Historiska museet satte jag mig en stund inne i Oscarskyrkan som ligger intill och tog in den totala tystnaden. Jag var helt ensam och även om jag inte är religiös så kändes det högtidligt, men samtidigt så stilla och enkelt.
   
  Radioeken har blivit Radiobjörken, läs gärna om Radioeken här!
   


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails