• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Artipelag på Värmdö

   
   
  31 augusti 
   
  Flera gånger har jag varit på väg till Artipelag på Värmdö både för att äta, se på någon utställning och på omgivningarna. Den här lite blåsiga dagen blev det äntligen av, även om både konsthallen och restaurangen var stängda. Men jag vandrade runt lite i skogen och längs vattnet på de enormt långa träspängerna i lärkträ, bort till Plensas skulpur Ainsa. 
   
  Nästa gång kommer jag att se någon utställning och äta här. Kanske en stilla höstdag!
   
   
   
   
   


  Strandvandring hemma i Bromma

  Ny träbro mellan Äppelviken och Smedslätten
   
   
    
  30 augusti 2020
   
   
  Jag har ofta sagt att det skulle vara omöjligt att bo i Stockholm om inte Djurgården och Långholmen fanns. Ibland blir jag dock hemmablind och tänker inte på vilka fina vandringsstråk det finns just där jag bor i Bromma, även om jag går där väldigt mycket. Så jag skulle nog bo kvar trots allt, om inte Djurgården och Långholmen fanns...
   
  Visst kan Bromma vara bullrigt med flyget och de två trafiklederna Drottningholmsvägen och Ulvsundavägen, men jag bor ju i en storstad och får räkna med en del störande ljud. Kommer man bara bort från vägtrafiken så finns det trots allt många tysta platser även i Bromma, som till exempel runt de tre Brommainsjöarna Judarn, Lillsjön och Kyrksjölöten.
   
  Det är i dom här trakterna som Lexus och jag brukar vandra och idag när jag gick ensam bort mot Smedslätten, saknade jag min fina och glada kompis vid min sida, eller lite före mig rättare sagt! Men om en vecka vandrar vi här igen!
   
  Från Äppelviken bort mot Smedslätten finns nu en helt ny del av strandpromenaden med broar precis längs vattnet. Den gamla och ganska besvärliga stigen går ovanför, så det här nybygget är verkligen välkommet. Men plötsligt stannar broarna, som om pengarna skulle tagit slut, på skyltar står det att sträckan ska vara klar sommaren 2020, men just i år fungerar väl inga planer över huvud taget - någonstans i världen. Vi avvaktar och ser vad som händer. Väldigt fint är det i varje fall så här långt!
   
  Nu går vi snart in i ljuva september...
   
   
   
  Tranebergs strand
   
  Alviks strand
   
  Äppelviken
   
   De nybyggda broarna mellan Äppelviken och Smedslätten i Bromma.
   


  Följ dina drömmar

  Ivar Lo:s park på Bastugatan
   
   
   Måndag 24 augusti
   

  Jag åkte upp till Mariaberget för att ta några bilder av staden från Monteliusvägen, eftersom molnen var så vackra och även för att hälsa på i Olle Adolphsons park, eftersom jag i sommar har läst hans biografi ´´Trubbel´´. För övrigt har jag alltid tyckt om många av hans visor, men som så många artister och konstnärer blev den sista tiden i hans liv tragiskt.

   

  Jag satte mig en stund på Monteliusvägen varifrån man har en fantastisk utsikt över Stockholm och plötsligt går det förbi en skolklass. Jag uppskattade barnens ålder till 10-11 år och i täten går en glad kille som ropar till mig – ’’Hej hej, ha en bra dag och följ dina drömmar´´ 

  Både överraskad och glad bestämde jag mig för att verkligen börja följa mina drömmar…

   
   
  Någon bloggdagbok blir det inte mer i år, det kändes inte som om jag hade så mycket att säga. Jag gör ett nytt försök när 2020 bilir 2021.
   
   
   Monteliusvägen
   
   Lilla Skinnarviksgränd och ingången till Olle Adolphsons park
   
   Öbergska gården på Torkel Knutsssongatan kan jag aldrig låta bli att fotografera. Det är en av Söders vackraste gårdar tycker jag.
   
   
   
   Den här musiken har följt mig genom åren och jag tycker fortfarande att det är gränslöst vackert!
   

  Vila i Stenskär/Öregrund

   
   
  Vecka 33, 2020
   
   
  Vi hyrde ett hus vid havet, en mil utanför den idylliska kuststaden Öregrund i Uppland. Som så många gånger tidigare, var det min dotter/reseledare som hittade detta paradis med sjötomt, släta klippor, brygga, en stort hus med panoramafönster varifrån solnedgångarna blev som skiftande stora tavlor varje kväll. 
   
  Det blev dagliga besök in till Öregrund där vi oftast åt vid någon av hamnens alla restauranger. Vi besökte även Lövstabruk och Forsmarks herrgård. Några dagar hade vi släktingar hos oss och en dag fikade jag med Facebook-kompisen Per Lidvall, på Wilmas konditori.
   
  En underbar vecka med miljöombyte som vi båda behövde så väl. 
   
  Titta varligt på bilderna, risken att få en överdos av solnedgångar är stor!
   
   
   
     RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails