• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Engsholms slottspark - 2013

   
  Det här året bloggade jag på Googels blogspot och där blev mitt konto kapat och hela den nya bloggen försvann, vilket gjorde att jag under 2014 återvände till min gamla blogg på blogg.se. De få länkarna här kunde räddas från den försvunna bloggen. 
   
   
  Klicka på länkarna
   
  Hur boken ''Stockholms gröna rum'' kom till 
  Sommaren 2013 i Engsholms slottspark
  Slottsträdgårdsmästaren och Engsholm i Gods & Gårdar - 17 maj
  Beskärning av syrenhäck - 24 april
  Från mässhall till slottspark - 15 april
  Sommartid och boken släpps i butikerna - 1 april
  Trädinventering på Mörkö - 1 februari

  Prunus x gondouinii 'Schnee'

  Jakobsgatan 12 maj 2011
   
  De här underbara hybridkörsbärsträden finns på Jakobsgatan 2-8 i Stockholm. De här bilderna är tagna den 12 maj då de kritvita fyllda blommorna tar över efter Kungsträdgårdens (som ligger just intill) Prunus 'Accolade'.  Efter Kungsans rosa frosseri är de här vita skyarna befriande, men utan Jakobs kyrkas röda fasad hade hade det inte blivit lika effektfullt!  
  Hybridkörsbär växer inte vilt utan de är ett hantverk av människan som för att få fram 'Schnee' ympar surkörsbär på fågelbärsträd. Ympen sker oftast i stamhöjd. Trädet blir mellan 3-5 meter högt och 2-3 meter brett och det blir sparsamt med små, bruna körsbär. Jag tycker att det här är ett mycket vackert gatuträd och även om de endast blommar en kort tid i maj månad så är de användbara där man vill ha mindre prydnadsträd. Härdig i zon 1-4.   
   
  Berzelii park 9 maj 2013
   
   Berzelii park 9 maj 2013


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails