• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  En månad kvar

  Nu är det bara en månad kvar tills jag åter börjar ett år i slottsparken. Nästa vecka ska jag börja söka i frökatalogerna för att sedan försöka komponera vackra sommarblomsplanteringar till sommaren.
  Ägaren av denna vackra park brukar tillsammans med mig komma fram till något vackert.
  Innan jag börjar ska jag hinna med att beskära fruktträd i Bromma......nu har säsongen börjat på allvar!

  Inbrott i bilen

  Så var det dags att känna den där känslan av hat och avsky igen. Vissa människor ska jobba och slita för att få det att fungera. Andra stjäl av samma anledning. Just nu har jag bara mörka tankar om det pack till männsikor som lever i botten av samhället och sysslar med brottslighet.
  När jag kom ut  till bilen i morse så var sidorutan sönderslagen och de hade försökt slita ut bilstereon men inte lyckats utan bara förstört instrumentpanelen.
  Blev att försöka få tag i en bilglasfirma som kunde hjälpa mig denna fredag. Lyckades hitta ett ställe i Solna och jag ska hämta bilen klockan fyra.....2000 kr fattigare (självrisk). Får väl skaffa en ny bilstereo senare. Den person som var i min bil i natt fick alltså inte med sig någonting utan förstörde bara för mig. På måndag ska jag åka till Folksams besiktningsställe för att anmäla och besiktiga skadorna.
  Trevlig Helg!

  Barcaseger

  Seger för Barcelona
  Vilken fantastisk match det blev i champions leauge denna kväll. Chelsea hade hemmaplan med ett enormt publikstöd och en plan som såg ut som en åker. Där ställdes de tekniska barcaspelarna mot det tunga Chelsea.
  Världens bästa spelare Ronaldinho blev hårt bevakad och kom inte loss som vanligt. Däremot gör 18-åriga Messi åter en fantastisk match. Han spelar helt utan respekt och är planens gigant. Chelsea tar ledningen men Barca vinner med 2-1 efter mål av Ronaldinho och Eto. Det ser mycket bra ut inför returen i Barcelona.

  Resultat ikväll:
  Chelsea - Barcelona 1-2 (Chelsea självmål - Barcelona Ronaldinho och Eto)
  Werder Bremen - Juventus 3-2 (W.B. Schulz, Borowski, Micoud. Juventus, Nedved, Trezeguet)
  Ajax - Inter 2-2  (Ajax, Huntelaar, Rosales.  Inter, Stankovic, Cruz)
  Glasgow Rangers - Villareal 2-2  (G.R. Lövenkrands, självmål. Villareal. Riquelme, Forlan).

  Fotbolls VM och fågelvirus

  Från Tyskland meddelas idag att om fågelinfluensan sprider sig till människor så kommer fotbolls-VM i Tyskland att att ställas in. Viruset har ju påträffats i döda svanar på tyska ön Rügen.
  Även om fobolls VM är det största som finns i sportväg så tror jag  nog inte att många skulle tänka så mycket på fotboll om ett dödligt virus börja sprida sig vilt över Eurupa.
  ???????????????????????????????????????????????

  Champions Leauge
  Ikväll är det den stora matchen!! Champions Leagues åttondelsfinaler fortsätter ikväll. Barcelona möter Chelsea i England. Barca leder ligan i Spanien och jag hoppas att de ska gå lika bra i C.L. Vill gärna se dem i final framöver. Ronaldinho, Messi och Eto är ett anfall som borde göra alla backar rädda. Nu är Chelsea ett kraftfullt brittiskt lag med defensivt spel som kommer att spela hårt mot finlirarna i Barca.

  Resultat i går:
  Real Madrid - Arsenal 0-1      (T.Henry)
  Bayern München - Milan 1-1  (M.Ballack för B.M och Shevchenko för Milan)
  PSV - Lyon 0-1  (P.Junihno)
  Benfica - Liverpool 1-0  (Luisao)

  Ikväll spelar:
  Chelsea - Barcelona
  Werder Bremen - Juventus
  Ajax - Inter
  Glasgow Rangers - Villareal
  Alla matcher börjar 20.45

  Chelsea - Barcelona sänds direkt på Z.TV.......då får hockey och allt annat stå åt sidan.
  Returerna spelas den 7 och 8:de mars.

  Fruktträdsbeskärning och fågelvirus

  Då har jag börjat årets fruktträdsbeskärning. Vädret är inte det allra bästa för det jobbet. Helst vill man ju ha vårsol med sjungade fåglar runt träden. I år kanske man ska akta sig för fåglarna för att inte bli smittad av fågelvirus. Tror nog inte att vi blir drabbade så hårt här i Sverige. När man ser hur tamfåglarna behandlas i Asien så förstår man  att naturen snart ska varna människorna. Där finns ingen som helst respekt för fåglarnas liv utan de behandlas oerhört illa. Kanske är det naturens hämd vi nu ser. Därmed inte sagt att tamfåglar i Sverige behandlas alltför väl då de lever packade i trånga burar.

  EU:s minimikrav för höns:
  • Inredda burar minimikrav 750 kvadratcentimeter buryta per höna.
  • Ej inredda burar minimikrav 550 kvadratcentimeter buryta per höna.
  Rena lyxen jämfört med Asien.....men inte skulle jag vilja bo så trångt.

  Helgens OS
  Lördag:
  9.45 - Skidor, damer stafett 4x5 km.
  12.30 - Skidskytte, damer jaktstart - medaljchans
  17.05 - Hockey, Sverige-Lettland

  Söndag:

  10.00 - Skidor, herrar stafett 4x10 krm
  12.00 - Alpint, damer super G
  17.05 - Hockey, Sverige-USA

  Dagens låt
  An architect´s dream - Kate Bush

  Prison break

  Det är nu minus åtta grader ute. I morgon måste jag börja med min fruktträdsbeskärning för att hinna alla jobb. Får stå ut med en viss kyla i morgon men det sägs att temperaturen ska ligga på några minusgrader i morgon eftermiddag. Sågar, stegar och sekatören väntar på att få börja jobba med mig igen. Jag har laddat mobilen med Tendens från P1 och några andra program som jag kan lyssna på när jag beskär träden.
  Nu ska jag se Prision break på trean........

  Roslagsresa

  Har idag besökt min hembygd i Roslagen. Hälsade på min mor och syster. Syster har tagit upp sitt målande igen och hade just färdigställt en fantastisk fin tavla. Motivet var flera rum som man ser igenom och fram mot en öppning ut mot ljuset. Efter en fika på stan (Norrtälje) så blev det middag hos modern innan jag återvände till civilisationen.
  Efter att ha sökt ett par Adidasskor i Stockholm i flera veckor.....hittade jag dem i Norrtäje!!

  Poddradio

  Ny teknik är på gott och ont. Nu ska vi hela tiden bli nådda med mobiltelfoner, sms, msn och mail. Ibland kan jag tycka att det är bara till fördel medan jag vissa stunder vill fly från allt och bosätta mig i en stuga mitt i skogen utan el.
  Nu när det kommit både poddradio och t.o.m. podd-TV  har vi alltid information med oss var vi än befinner oss. Men det där med poddradio tycker jag är mycket bra. Nu prenumererar man på radioprogram, än så länge är det bara vissa program som finns som podd. Mina egna program som jag valt är bara program från P1, Tendens, Naturbruk, Dokumentären, Naturmorgon och Teknikprogrammet Tekno.
  Programmen laddas automatiskt varje gång jag startar upp min itunes. Sedan kopierar jag över dem i mobilen för att sedan kunna avlyssna programmen  under mina vandringar. Suveränt! Men någon TV i mobilen är inget som lockar direkt.....svårt att titta på TV när man vandrar efter Brommas stränder.
  Hade mobilen fylld med musik tidigare men är just nu inne i en period utan musik. Men jag antar att jag snart plockar fram mina Uffe-plattor igen.

  Nu ska lägenheten storstädas och första maskinen med tvätt tumlar redan runt i tvättstugan.

  I väntan på OS och trädbeskärning

  Så var det dags för OS igen men det känns inte lika spännade som förr. Tyckte mycket om att se längdskidor förr men nu känns det som om alla dopningsfall har helt tagit udden ur den sporten. Det svalnande intresset kan väl även bero på att Sverige inte har så bra längdåkare längre. Vilken ungdom idag ger sig ut på plan mark och kör sig slut när man istället  kan vistas i en backe på en bräda och med musik i högtalarna.....
  Men jag kommer självklart att se hockey, slalom och då även längdskidor.

  Annars går jag och väntar på att komma igång med min fruktträdsbeskärning. Vintern håller fortfarande sitt grepp och träden är fulla av snö. Men jag ska göra ett försök nästa vecka att starta upp. Det är som början av trädgårdssäsongen på något vis. Ska även börja titta på fröer till sommarblomsplanteringarna i slottsparken. 

  Sitter annars och kollar på blocket, måster köpa en styrpulpetbåt till sommaren. Längtar ut till Roslagens ytterskärgård. Nu har jag varit båtlös alldeles för länge. Den här gången blir det som sagt en mindre öppen båt. Har ju inte så mycket tid att utnyttja något större fartyg med min korta sommarledighet. Längtar även att väcka  mitt gamla intresse för fiske.


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails