• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Nordiska trädgårdar 2006

  Det blev ett besök på trädgårdsmässan i alla fall. Visst är det intressant att se nyheter om trädgård men det blir lite väl stort......för många intryck och alldeles för mycket folk för en trädgårdsmästare som inte trivs i köer och i folksamlingar. Det blev ett ganska hastigt besök där jag kryssade mellan utställarna och försökte hitta något intressant. Lite trädgårdsiris köpte jag till slottsparken....inget annat. Det som utmärker trädgårdsmässan är inte växter och trädgårsverktyg utan alla dessa tanter.....jag känner mig lite vilsen bland alla stångade tanter.

  Längtar efter vårvärme!

  Om en vecka börjar jag min nionde säsong i den vackra slottsparken. Nu gör jag mina sista beskärningsjobb i Brommas fruktträdgårdar för i år. Vårvärmen finns någonstans i mellaneuropa och vi nordbor väntar och längtar så att det gör ont. Jag vill känna solens värme, vill höra koltrast och bofink ljuda i skogar, parker och trädgårdar. Vill kunna sitta ute och dricka kaffe. Vill att mitt vita vinteransikte ska börja skifta i brunt. Vill hänga av mig tjocka kläder och kunna gå i lättare skor.

  Det jag kommer att börja med på slottet är att så sommarblommorna. Vi har beställt en del fröer och resten köper vi i butik. Jag kommer att berätta i bloggen hela vägen från frö till utplanering. Vi har inte de bästa förållanden för att driva upp sommarblommor men det brukar bli vackert till slut i planteringarna när det blir högsommar.

  Skulle egentligen gått på Trädgårdsmässan men jag tror inte att jag hinner i år.

  Den nya nordiska Floran

  Hittade ´´Den nya nordiska floran´´ på bokrea idag. En fantastisk bok av Bo Mossberg och Lennart Stenberg.
  3 250 växter presenteras med underbara illustrationer. Den kommer jag ha mycket använding av bara vintern tog slut någon gång.
  Bok

  Champions Leauges kvartsfinaler lottades idag och det blev drömlottning för Barcelona!

  Den 28 och 29 mars spelas kvartsfinalerna och med retur den 4 och 5 april.
  Så här spelas matcherna:
  • Arsenal - Juventus
  • Lyon - Milan
  • Inter/Ajax - Villareal
  • Benfica - Barcelona

  Sen vår

  Minns inte när vi hade så mycket snö och så kallt i Stockholm under mars månad. Jobbar på med beskärningen av fruktträden men det är inte helt lätt när man fryser om fingrarna. Man arbetar ju mest med sekatören och kan då inte ha allför tjocka handskar. Det var -18 grader i Bromma i morse.

  Glädjande är att Barcelona slog ut Chelsea i Champions League. Nu är vi i kvartsfinal. Kvartsfinalerna lottas i morgon fredag.

  Idag kommer E från Lappland och ska bo här ett tag. Det blir fint.

  Gåslever kan vi vara utan!

  Läste om hur delikatessen gåslever framställs. För att vi ska njuta på lyxkrogar av gåslever så får gässen lida något oerhört. Det kallas gavage. Gässen tvångsmatas med slangar med mängder av mat så att  fåglarna kan kvävas och organen kan sprängas av trycket och levern växer i storlek. Detta pågår i en månad innan slakt. De lever i trånga burar där de knappt kan väda sig. För mig är fåglar frihet......att kunna flyga och leva fritt i naturen.
  Tvångsmatning
  Maten gässen matas med under ett dygn motsvarar 13 kg spagetti per dag för en människa. Gavage är förbjudet i Sverige och levern exporteras från Belgien, Frankrike, Slovakien och Ungern.
  Djurrättsalliansen protesterar genom ett utskick till ett 50-tal restarunger i Stockholm att inte servera gåslever.
  Man undrar vad det är för människor som sysslar med sådant här.  Man blir både förbannad och ledsen. Vill så gärna se dessa människor leva samma liv som gässen.......

  På Djurrättsalliansens hemsida kan man läsa vilka restauranger som slutat servera gåslever.

  99 dagar kvar

  99 dagar kvar till fotbolls-VM och Sverige spelar nu vänskapsmatch mot Irland. Det är så dåligt spel av Sverige att man skäms. Man ser ju fram mot VM i sommar men får då njuta av andra i stället. Brasilien, Argentina, Spanien och Portugal. Just nu leder Irland med 2-0 och Sverige har inget spel. Inget organiserat anfallsspel och mittfältet är för svagt. Suck!!


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails