Site Meter

Vårresa till Treviso

 Judasträd
 
 
21 april 2018
 
 
Det var till Treviso som vi anlände första kvällen under vår vårresa till Italien och vi bodde även den sista natten här i stan för att befinna oss nära flygplatsen. Jag ska erkänna att jag inte visste något om den här platsen innan resan och rummen bokades mest för att de låg nära flygplatsen och för att vi såg bilder från kanaler där det på vissa ställen liknade grannstaden Venedig. Som jag berättade i blogginlägget innan, bodde vi på B&B Dafne första natten och när vi nu kom tillbaka till Treviso, letade vi upp vårt andra boende som låg mitt i stadskärnan. Under vandringen dit med skramlande resväskor, såg vi en ganska vacker och trevlig stad, med fina byggnader och med kanalerna som lockade till besök. 
 
Den här gången hade min dotter, som  har planerat den här resan till oss, hittat ett väldigt speciellt B&B som hette San Leonardo. Det visade sig vara en lägenhet i en palatsliknande liten byggnad just invid en kanal. Lägenheten var mycket fin och utanför fönstret flöt kanalen och det var verkligen lite Venedigkänsla. Ägaren hälsade oss välkomna och hon visade sig vara en mycket trevlig kvinna, som med sin lilla son Leonardo på armen, berättade att hon bodde ovanför och att vi kunde höra av oss när som helst om vi undrade något. 
 
Cecilia och jag vandrade ut med våra kameror på jakt efter blommande blåregn och judasträd vid kanalerna och jag blev mycket positivt överraskad att Treviso var så vackert på sina håll. Vi gick längs den största kanalen som kantades av blommande judasträd och plötsligt ser vi att ett stort vackert blommande blåregn vid en mindre korsande kanal och vi halvsprang dit. Hur mycket man än fotograferar, så är det omöjligt att fånga känslan för en plats och den här platsen var verkligen ett litet paradis mitt i stan. Nu hade vi fångat blåregn på en vacker plats och nöjda gick vi hemåt för att göra oss klara för middagen ute på stadens populäraste torg.
 
Restaurangen var den här lördagskvällen överfull och vi fick som många andra som väntade på bord, en nummerlapp. Som tur var gick det ganska fort att få vårt bord, där vi åt pasta och drack gott vin den här sista kvällen på vår härliga vårresa. Det kändes nästan lite sorgligt, men vi vet ju båda att vi alltid kommer att återvända till vårt favoritresmål Italien! Restaurangen var som sagt var populär och ljudnivån var nog den högsta som jag upplevt på en uteservering, men det var en härlig glad stämning så det gjorde ingenting. Tvärtom var det befriande uppsluppet!
 
Efter en stilla söndagsmorgon med en liten promenad där en loppmarknad kantade en av gatorna, tog vi taxi ut till flygplatsen. Hemma i Sverige var träden fortfarande vinterkala, men det sägs att vitsipporna hade börjat blomma...!
 
Vi vill tacka min dotter så mycket för att hon planerat den här lite trassliga men underbart härliga resa till oss. Rummen var perfekta och alla 10 tåg som vi åkte, hittade vi och de kom i tid också! Det är faktiskt lätt att åka tåg i Italien, det gäller bara att få ihop så att byten fungerar med tiderna. Nästa gång ska jag planera en resa åt dig kära dotter...!
 
 
 
Det kommer ett separat blogginlägg om den fantastiska trädgården Trauttmansdorff.
 
 
 
Cecilias bild
 
Cecilias bild
 
Från vårt fönster
 
Vi bodde längst ner i det vita huset i mitten!
 
 Här bor vi!
 
Här åt vi vi pasta och drack vin den sista kvällen!
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Som väntat helt fantastiskt vackert och härliga bilder Hasse! Nu är det ju inte så synd om mig eftersom vi snart ska åka till Barcelona, men till Italien längtar jag alltid, får aldrig nog!! Du har fått mig att inse på allvar att det är på våren man ska åka dit.

2018-04-23 @ 15:23:46
URL: http://whatgoodami.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Barca är aldrig fel Per! Ja våren är som vackrast i Italien!

2018-04-23 @ 15:41:48
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Britt

Aahhhh, vackra bilder som alltid.
Vilka underbara blåregn ni fotat.
Lite Venedig känsla över kanalerna.
När jag ser Gardasjön på bild är jag tillbaks i Limone och sitter med en Limoncello framför mig.
Maken avskyr denna, men den är Italien för mig.

Ha de gott

2018-04-23 @ 21:34:56
Postat av: Cecilia Aden

Fantastisk resa,synd att vi inte hade någon dag till.

2018-04-27 @ 12:47:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0