Site Meter

Om mig

Fotograf Per Hillerborg
 
Fotograf Anders Löwdin
 
 
 
Jag läste någonstans att en blogg måste ha en ´´Om mig-sida´´ för att besökaren ska få veta något om den som ligger bakom alla bilder och texter. Så nu ska jag berätta vem jag är! Problemet är att det blev aningen för mycket text, jag vet ju att det bör vara korta texter på sociala medier, men jag trotsar. Det här är jag:
 
Jag är född den 1 april 1954 i Norrtälje och började jobba med trädgård redan som 16-åring, då vi startade vårt familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice AB. Året var 1970 och de första 15 åren höll vi till på stora tråkiga bostadsområden, där vi utförde trädgårdsunderhåll och anläggningar. 1975 flyttade jag till Stockholm, så som jag bestämt redan som barn och jag slapp då de långa resorna till och från jobbet. Senare fick vi skötseln av Stadsholmens trädgårdar runt många av de trevligaste söderkåkarna, men även gårdar i Djurgårdsstaden, på Långholmen, innerstan och mindre trädgårdar i närförorterna. 
 
1998 började jag jobba som trädgårdsmästare på Engsholms Slott på Mörkö, som är beläget 7 mil från min bostad i Bromma. Där jobbade jag i 20 år och gick i pension i december 2017.
 
Den här bloggen startade jag 2005 och den handlade då mest om trädgårdsskötsel, mitt arbete på Engsholm och besök i trädgårdar runt om i Sverige och Europa. Då hette bloggen ´´Slottsträdgårdsmästaren´´ men 2016 ändrade namn till ´´Stockholms gröna rum´´ efter min bok med samma namn, bloggen handlar ju mest om Stockholm idag. Boken kom ut våren 2013. Jag har även en Facebooksida med samma namn som har över 5500 följare. 
 
Mitt stora intresse idag är Stockholms trädgårdar och dess historia. Jag är även intresserad av all typ av Stockholms historia och arkitektur.
 
Jag bor i Traneberg/Bromma sedan 1975 (med en mellanlandning på Norrtullsgatan under ett år på 80-talet)
Jag har en dotter som betyder mycket för mig och som jobbar i en helt annan bransch, men som också tycker om vackra trädgårdar!
 
Jag är tillsammans med Cecilia som bor på Blockhusudden/Djurgården. Där ute på den lugna östra sidan av ön vistas jag mycket. 
 
Min favoritträdgård kan vara en gammal gömd trädgård, där jag får huka mig under knotiga fruktträd och gamla syrensnår. Där häggarna växter sig stora och där beskärningsverktyg inte används så flitigt. Där ängsliknande ytor får ersätta gräsmattor och där trädgården är en plats för vila och kontemplation. Men jag kan även tycka mycket om ordnade renässansträdgådar i Italien och till och med barockträdgårdar, som Drottningholm här i Stockholm.
 
Mitt största trädgårdsögonblick var när jag besökte ön Isola Bella i Italien, just när alla magnolior blommade, när vita påfåglar dansade för oss och där snöklädda alptoppar blev till en vacker teaterkuliss.
 
Mina favoritplatser i Stockholm är Djurgården, Långholmen och delar av Södermalm. Det finns såklart trädgårdar och parker i andra delar av staden som jag tycker om och Centralbadets trädgård på Drottninggatan är en av favoriterna. 
 
Fotografering är ett intresse, men jag kallar mig inte fotograf utan ´´kortknäppare´´...!
 
Ett annat stort intresse är fotboll och då FC Barcelona, där jag varit ett antal gånger och sett matcher.
I Sverige - Bajen!
 
Under vinterhalvåret lyssnar jag på ljudböcker och återkommer hela tiden till Per Anders Fogelströms stadserie med uppläsning av Helge Skoog. Hemma har jag en hyfsad samling med stockholmsböcker och även många trädgårdsböcker.
 
Vad gäller musik så lyssnar jag i perioder endast på klassisk musik. Andra perioder lyssnar jag enbart på Ulf Lundell, Winnerbäck och Anna Ternheim. Så finns det perioder av lite blandad musik och självklart Olle Adolphson med sina stockholmstolkningar! 
 
I Sverige tycker jag om att resa till Gotland och Österlen och utomlands trivs jag bäst i Italien.
 
Det här blogginlägget kommer att ligga som en flik högst upp i bloggen!
 
Har jag glömt något?
 
 
 
(null)
Fikapauser är viktigt under mina trädgårdsvandringar!
 
2013 på Nordiska trädgårdar
 
Jag har alltid tyckt om blommor, även här 1956.
 
 

Kommentarer
Postat av: mamski

Du har säkert glömt/utelämnat massor å det var inte för långt "om-mig-inlägg". Det ska bli trevligt att läsa mer ;-)

2017-03-13 @ 20:24:46
Postat av: Hasse Wester

Vad bra att det inte var för långt!

2017-03-13 @ 20:59:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ingrid falquist

Du är nästan tio år yngre än mig och jag delar dina intressen. Min trädgård 400 kvadratmeter ganska vild. Hoppas på många tulpaner i vår. Har aldrig varit i Italien men sett många underbara trädgårdar i England, där min äldsta dotter bor sedan 25 år. härligt att få veta lite om dig privat Jag tycker mycket om dina bilder!

2017-03-13 @ 21:44:55
Postat av: Ramona Källström

Alldeles rätt mångd information Hasse - och en bra blandning. Dock tycker jag du är för blyg beträffande dina foton. Du har hänfört så många med dina underbara bilder. Jag delar inte din förtjusning över UL men väl klassisk musik.

2017-03-14 @ 09:09:16
Postat av: Mira

Tja... Du är rätt trevlig också. ;-)

2017-03-14 @ 10:39:45
URL: http://mirasmirakel.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Ha en fin vår i din vilda trädgård Ingrid!

2017-03-14 @ 13:57:02
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Tack Ramona, fint att du gillar bilderna!

2017-03-14 @ 13:58:16
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Vad trevligt sagt Mira!

2017-03-14 @ 14:00:28
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!
Har följt din blogg i många år och älskar dina foton och all kunskap du delar meed dig av. Lustigt, jag går också i pension i årsskiftet, vi får räkna ned tillsammans 😊

2017-03-18 @ 20:39:54
Postat av: Hasse Wester

Anonym - Kul att du gillar bloggen. Ja vi räknar ner nu!

2017-03-18 @ 21:38:07
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hans Oldhage

Tack Hasse!

Jag tycker mycket om dina foton och tackar dig för att du delger oss lite om ditt liv. Kul att ta del av.
/En annan Hasse

2017-06-06 @ 11:29:50
Postat av: Hasse Wester

Vad roligt och fint att du hänger med Hasse!

2017-06-06 @ 14:54:45
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0