Site Meter

Vårresa till Florens

 
 
4-8 april 2017
 
 
För 18 år sedan åkte jag med Engsholms slott på en vin- och matresa till Toscana. Vi landade i Bologna och stannade till en kort stund i Florens för att se på några av sevärdheterna. På en bild från den resan kan jag se att jag klappar vildsvinet på trynet vid Piazza del Mercato Nuovo, vilket lär betyda att man kommer att återvända till staden och så blev det! På ett annat ställe läser jag att om man lägger ett mynt vid trynet, så betyder det tur.
 
Jag, min dotter och hennes halvsyster reste till renässansens vagga, den vackra staden vid floden Arno, för att fira min dotters födelsedag. Vi bodde nära Ponte Veccio, bron som funnits här sedan romartiden och strax ovanför vårt hotell hade vi den fantastiska gröna sluttningen. Där finns bland annat Villa Bardini med sin vackra trädgård där blåregnet just den här veckan blommade som allra bäst.
 
På morgnarna åt vi frukost högst uppe på hotellets lilla takterrass med utsikt över hela staden och jag hade min favoritkatedral i blickfånget hela tiden! Mitt minne från 1999 då jag senast besökte Florens var att trafiken var hetsig och att vi skulle se upp för ficktjuvar. Den här gången upplevde jag en skön atmosfär och ett lugn, trots att det kunde vara mycket folk på vissa platser. Det är ju inte någon stor stad med sina 370 000 invånare och den omfamnas av gröna vackra sluttningar. Vi åt fantastiskt god mat på både mysiga och fina restauranger och besökte även flera takterrasser, som blev något av ett tema när vi vandrade runt i staden där temperaturen varje dag låg på 20 grader.
 
En kväll när min dotter och jag besökte en sportbar för att se Barcelona vinna över Sevilla, gick vi förbi vildsvinet och klappade det på trynet ännu en gång, vilket betyder att jag ännu en gång kommer att återvända till staden där Michelangelo och Leonardo da Vinci en gång verkade!
 
Ännu en gång har min dotter ordnat en fantastisk resa, men en resplan som var helt perfekt och i kommande blogginlägg från resan visar jag många av de platser som hon ritat in i sin guidebok!
 
 
 Vi åt vår frukost varje morgon på hotellets underbara takterrass!
 
Blåregnet syntes på många platser och det går ju inte att låta bli att älska denna växt, även om blåregns-kvoten nästan var fylld den sista dagen...
 
Mina medresenärer had full koll på butikerna och jag tittade som vanligt uppåt mot fasaderna!
 
Michelangelos David från 1504 måste såklart beskådas, även om det bara är en kopia som idag står här på vid Piazza della Signorina. Originalet som fanns här fram till 1873, flyttades då till Galleria dell Accademia!
 
Mäktig, ståtlig och vacker är hon - Santa Maria del Fiore!
 
Pardisets portar som Ghiberti skapade mellan åren 1425 till 1452, pryder baptisteriet öster om kyrkan. 
 
 En av takterrasserna som vi besökte!
 
...och ännu en fantastisk frukost på vår takterrass, här med Boboliträdgården i bakgrunden.
 
Italiensk glass...
 
Hotellets personal hade dukat frukosten på vår favoritplats när min dotter fyllde år!
 
 Takterrasskaffe!
 
Det kommer flera blogginlägg från den här resan!

Kommentarer
Postat av: Janicke


Visst är det en härlig stad!
Och ni hade tur med vädret, härliga bilder.
Gratta din dotter från mig.

2017-04-10 @ 20:39:39
URL: http://janicke365.blogspot.se
Postat av: Hasse Wester

Underbar stad Janicke! Jag lovar att hälsa dottern!

2017-04-10 @ 21:21:22
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0