• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Lek med bilder!

  Den här bilden tog jag med min iphone nere vid vår brygga på Engsholm och jag la ut den på Facebook, först så ren som den nedersta bilden och sedan lekte jag lite i en bildapp för att få fram det där sagolika som i den översta bilden. Sagobilden bilden fick många gilla på min Facebooksida ´´Stockholms gröna rum´´.
  Får man göra så här? Ja, det är min bild och jag borde väl få göra vad jag vill med den och sedan är det upp till betraktaren att tycka. Så här gör jag dock aldrig med mina stockholmsbilder eller växtbilderna, uten bara någon enstaka gång med en stämingsbild från naturen. Det är ju heller inte så att proffsfotografers bilder är helt ´´ rena´´  och bilderna i alla vackra magasin har nog gått ienom en hel del innan publicering. Men den här bilden blev såklart lite för mycket...
   
   

  I väntan på häggblomning...

   
   
  23 april 2016
   
   
  I väntan på att häggen ska börja blomma - då mitt nya fotoprojekt inleds - så får vi ´´nöja´´ oss med Djurgårdens hav av vitsippor och magnolior som på sina håll börjar blomma i huvudstaden. Morgonen var solig med aprilklar luft och fågelsång. Vi vandrade längs Djurgårdens stränder och in i skogarna som var fyllda av vitsippor och överallt såg vi häggens skira grönska. Kontrasten mot gårdagens trängsel på trädgårdsmässan var påtaglig! Hela Djurgården är nu som en stor vårmässa!
   
   
   
  Magnolior på Täcka udden
   
   
  Prins Eugens Waldemarsudde
   
  Rosendalsterrassen
   
  Rosendals trädgård
   
  Magnolia vid Blockhusudden
   
   Lexus på Blockhusudden
   
  Dagen efter på västra Djurgåden
   
  Utanför Villa Lusthusporten.
   
  Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' slår snart ut i blom vid Kullatäppan utanför Nordiska museet.
   
   

  Nordiska trädgårdar 2016

  Favoritbalkongen
   
  Självklart så köpte jag André Strömqvists nya bok ´´Trädgårdsmästarens anteckningar´´
   
  ...och ´´Gunnels 100 gröna pärlor´´ såklart...
   
  ...och Peter Englanders fantastiska bok ´´Om konsten att odla det omöjliga´´ som jag redan hade köpt.
   
  Min bok finns tilll försäljning i Allt om Trädgårds monter och jag hoppas att kvinnan som bläddrade i den, även köpte boken!
   
  Marina Rydberg, trädgårdsmästare på Prins Eugens Waldemarsudde ville ta hela världen i famn idag...!
   
  Cissi hittade något spännande...!
   
   

  Vild vår i Göteborg

   Hepatica x media 'Ballardii' i Botaniska trädgården
   
  Det utlovades vild vår i Göteborg och vem vill missa det! Cissi och jag tog tåget ner till ´´Götet´´ för att få uppleva det vilda och vi blev inte besvikna! När vi klivit av det röda fina tåget vid Centralstationen, satte vi genast kurs mot Trädgårdsföreningen. Jag har besökt platsen ett antal gånger men aldrig så här tidigt på året och kanske att det var något för tidigt. Visst hade vi velat se mer blommor i den vackra trädgården, men när vi hittade ett gäng magnolior som stod i full blom, så fylldes våra trädgårdshjärtan med kärlek. För att föreviga vårt aprilbesök här så tog vi några selfies - utan att skämmas! 
   
  Vi tog spårvagn 7 till Botaniska trädgården och hade tänkt att äta lunch i restaurangen, men den var stängt på grund av renovering. Vi räddades av ´´korvgubben´´ som stod utanför entrén. I botaniska trädgården blommade det desto mer och backarna var fyllda av vårblommor. Det blev nästan svårt att ta in allt det vackra efter ännu en seg, mörk vinter och jag tappade nästan andan av haven av vitsippor, nunneört, scilla, narcisser mm. Vi hade svårt att lämna de vackra blommande slänterna, men till slut vandrade vi upp till Japandalen för att känna av stillheten.
   
  Det blev en fin vistelse i Göteborg och den vilda våren tilltalade oss! 
   
   
  Dentaria glandulosa i Botaniska trädgården
   
  Cecilias glädje över att den blommande våren är här på allvar! Botaniska trädgården.

   
  Botaniska trädgården
   
  Selfiepinnefotografering i Trädgårdsföreningen
   
  Trädgårdsföreningen
   
   Vi trivdes under magnoliaträden i Trädgårdsföreningen!
   
  På återseende Göteborg

  Sverigeresor 2016

   Klicka på länkarna!
   
   
  Skåneresa Dag 1-2 - vecka 33
   
  Skåneresa Dag 3-4 - vecka 33
   
   
   
   
  Vild vår i Göteborg - vecka 15
   
   
   
  Sandhammaren
   

  Våryra på Djurgården

  Snöklockor vid Prins Eugens Waldemarsudde
   
   
  9 april 2016
   
   
  Vårstjärnor (Scilla forbesii) vid Prins Eugens Waldemarsudde
   
  Prins Eugens Waldemarsudde
   
  Kejsarolvon vid Rosendals slott
   
   Dimmig söndagsmorgon på Blockhusudden
   
   På stigen mot Isbladskärret grönskade häggen 
   
   Ibland måste man vara inne...
   
  ❤️

  I lördags fick jag äran att följa med till Kungliga Operan och sitta i hovlogen! Inte illa och även om själva förställningen var mer än märklig, så var det en fin upplevelse trots allt. Orkestern som befann sig nedanför mig var fantastiskt! 
   
   Vi åkte ´´hem´´ till Blockhusudden med den nya SL-båten som går från Nybrokajen. Båten är ett fantastiskt sätt att ta sig fram i Stockholm

  Två annorlunda semesterdagar i april

  Jag är nästan helt säker på att det är Persisk blåstjärna (Scilla mischtschenkoana) som breder ut sig i vackra mattor på Adolf Fredriks kyrkogård just nu. Det är den Scilla som blommar tidigast.
   
  April är en kär och nyckfull vän, är en textrad i en sång av Ulf Lundell. Han syftar på det nyckfulla väderomslagen som brukar ske i den här vårmånaden då ljuset återvänder till oss. Tyvärr kan jag fortfarande känna en viss stress över att jag inte hinner se allt det vackra som nu börjar visa sig i parker och trädgårdar. Men om några år kommer jag att följa våren extremt noggrant och förhoppningsvis slippa den vanliga vårstressen. Under dagens vandring inne i stan blev jag dock plötsligt helt lugn. Jag blir lugn av att fotovandra. Att stilla förflytta mig från park till park och trots att jag sett dessa platser så många gånger, så ser jag alltid något nytt.
   
  År 2012 hade jag en inrutad vandringssträcka när jag fotade för boken ´´Stockholms gröna rum´´  och försökte hela tiden hitta det bästa ljuset, de vackraste molnen och den rätta tiden för växterna. Men ett halvår är egentligen en alldeles för kort tid för att skriva en bok. Stress igen alltså! Om jag skulle skriva en bok till (en idé har börjat gro) så skulle jag ta väldigt lång tid på mig, för att slippa stressen. Flera år! Nu blev ´´Stockholms gröna rum´´ trots allt en bok som jag tycker mycket om.
   
  Den där bok-vandringssträckan som jag gick 2012, gick jag idag igen, fast åt motsatt håll och i regn och blåst. I parkerna hittade jag idag en hel del blommande platser som gjorde mig vårlycklig! Idag började jag i Humlegården, åt lunch med min dotter och besökte hennes arbetsplats intill Stureplan för första gången och fortsatte sedan till Berzelii park och Kungsträdgården, tittade ner på Strömparterren och gick vidare i regnet mot Centralbadet på Drottninggatan, där ormögat blommade i planteringen runt dammen. Vidare till Adolf Fredriks kyrkogård, Tegnérlunden och avslutade vandringen i Sinnenas trädgård i Vasaparken. 
   
  Första semesterdagen tillbringade jag i Norrtälje där en viktig flytt skulle ske. Min kära 90-åriga mor fick äntligen plats på ett äldreboende i Norrtälje och hon var så tacksam och glad åt det fina rummet. Även om hon inte riktigt förstod att hon ska bo där hela tiden, så kände hon nog själv att det kommer att bli bra. Men visst kände jag en klump i halsen när vi kom in i hennes lägenhet där hon bott i 53 år och veta att hon inte längre kommer att finnas där.
   
  Att jag tog ännu en dag ledigt, berodde på något helt annat. Som mycket van bilförare vill jag helst inte prata om att jag fastnade med bilen på ett mycket märkligt sätt i trädgården hos min käresta på Djurgården. Nu har jag trots allt avslöjat mitt lilla missöde som skedde i den vackra aprilkvällen igår, då koltrasten tävlade med bofinken om skönsången där längst ute på Kungliga Djurgården. Tack Cissi för hjälpen idag!
   
   
  Krokusmatta utanför Kungliga Biblioteket i Humlegården.
   
  Floras kulle i Humlegården
   
   Floras kulle
   
  Entrén till Kungliga biblioteket i Humlegården
   
  Jag tillhör inte de som tävlar om att se de första utslagna blommmorna av olika sorter på våren och jag såg redan förra veckan att några hade upptäckt ett par utslagna blommor på Kungsträdgårdens Prunus 'Accolade'. Jag tog i varje fall en bild på en av de få blommor som slagit ut. Om några veckor är det helt rosa i Accolade-allérna!
   
  En högtidsstund för en hägg-älskare! Inne i Centralbadets trädgård börjar häggen grönska!
   
  Ormöga i Centralbadets trädgård...
   
  ...och tidiga tulpaner i Tegnérlunden! Underbart!
   
   Glada lijlor på Stureplan!
   
  Strömparterrens grönska vilar och väntar...
   
  Ormhasseln i Sinnenas trädgård...
   
   ... och buskpion i samma trädgård!
   
  Den härliga blomsterbuketten som jag fick av min dotter på födelsedagen, blir bara vackrare och vackrare...

  Ramslök i Nyhetsmorgon

   Lördagen den 2 april berättade trädgårdsmästaren Victoria Skoglund i TV4 Nyhetsmorgon om ramslök och hon hade fått låna en bild av mig som jag tog 2009 i Alnarpsparken i Skåne!
   
  Läs mer om Ramslök här!
   
  Eller i Victorias blogg här!
   
   


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails