Site Meter

Tidig vår på Adolf Fredriks kyrkogård

 
När jag ändå var i kvarten eftersom jag lämnade tillbaka en bok på Stadsbiblioteket på Sveavägen, gick jag förbi Adolf Fredriks kyrka där jag vet att mattor av vintergäck brukar lysa under tidig vår. Några enstaka snödroppar eller vintergäck kan få vem som helst att smälta efter en lång mörk vinter, men när så här stora mattor breder ut sig då inget annat blommar eller grönskar, blir det extra effektfullt. 
 
Jag funderar dock över placeringen av den blå sandbehållaren mitt inne på kyrkogården! Hur tänkte man där? Den störde verkligen min bild, men att använda Photoshop till att ´´ta bort´´ den, varken kan eller vill jag. 
 
Vid Olof Palmes grav fanns mycket blommor kvar efter årsdagen av hans död den 28 februari. Efter mordet 1986 förändrades Sverige för alltid. Jag lyssnar just nu på den mycket bra biografin om Gösta Ekman, ´´Farbrorn som inte ville va´ stor´´. Där berättar Gösta om ett tillfälle då han satt på en restaurang och när Olof Palme kom fram till bordet och pratade som en vän, avspänt och helt utan vakter.
 
Stadsministern gick ju även ensam med Lisbet den där kvällen när de varit på bio och sett ´´Bröderna Mozart´´ på Grand som ligger nära Adolf Fredriks kyrka och då hans liv släcktes i hörnet Sveavägen-Tunnelgatan. Tunnelgatans sträckning från Sveavägen ner till Norra Bantorget döptes redan i april samma år, om till Olof Palmes gata. 

Kommentarer
Postat av: Ljuvliga Drömmar

Gick förbi där idag! Så vackert! :) Ett fint tecken på att våren är på ingång!

2015-03-07 @ 15:58:09
URL: http://ljuvligadrommar.blogg.se/
Postat av: Cia

vill bara ödmjukt tala om att det är Tunnelgatan som gäller. Inte Torsgatan. Tunnelgatan är numera Olof Palmes gata
Fint tycker jag att man bytte namn.

2015-03-07 @ 17:15:46
Postat av: Hasse Wester

Ljuvliga Drömmar: Vi kanske var där samtidigt då!

Cia: Ja men herregud....självklart! Tack!

2015-03-07 @ 17:20:57
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0