Site Meter

Vad hände egentligen med bloggen Stockholms gröna rum?

 
 
 Ni som följer mig på blogg och Facebook vet nog vad som hände med mitt Googlekonto och med bloggen ´´Stockholms gröna rum´´ som jag jobbat så otroligt mycket med. Det var alltså en eller flera typer som hackade sig in i mängder av Googlekonton över hela Europa, ja kanske världen och skickade sedan ut mail till alla i adresslistan och även till Facebookvänner. Det såg ut som jag hade skickat meddelandet att jag var på Irland och hade fått min handväska stulen och behövde låna 1500 pund. När kaparna var klara med kontot, ändrade de mina säkerhetsuppgifter som jag hade behövt för att återställa kontot, för att sedan stänga ner hela kontot.

 

När jag sedan körde Googles återställningsprogram så kände det inte igen mina säkerhetsuppgifter. Det där programmet har jag nu kört några hundra gånger i hopp om att få tillgång till mitt konto och min blogg igen, men utan resultat. Att ett så megastort företag inte har en enda person att få kontakt med och att de även fullständigt skiter i att deras konton har stora läckor, är mycket märkligt. Eller så är det inte det. Det kanske är tidsandan vi lever i. Google har väl snart tagit över hela Internet, men att jag nu skulle börja bojkotta Google är ju bara löjligt. Jag googlar vidare som om inget hänt. Skumt!

 

Min blogg var tänkt att växa till en stor blogg om Stockholms trädgårdar, med både historia och det som händer i nutid. Det är mitt stora intresse. Jag hade lagt ner oerhört mycket jobb under två år och det kändes verkligen som om jag blivit rånad när kaparna tog sig in. Det är även tråkigt att det jag skrivit om boken ´´Stockholms gröna rum´´ inte finns kvar. Hur jag jobbade med den, när den släpptes och hur den togs emot.

 

Att jag inte haft en tanke på backup, kan jag inte riktigt förklara, jag trodde väl att man var helt säker hos Google. Jag har trots allt alla bilder kvar och bara några dagar innan kapningen så kopierade jag av någon märklig anledning texten till Stockholms innerstads trädgårdar från bloggen och lade i worddokument. 

 

Nåväl, nu har jag lämnat det där bakom mig. Det finns verkligen viktigare saker att fundera över dessa dagar.

 

Först tänkte jag helt ge upp allt vad bloggar mm hette, men så startade jag upp min gamla ´´Slottsträdgårdsmästaren´´  och tänker skriva om mitt jobb i Engsholms slottspark igen och det känns ganska ok faktiskt. Tack för stödet, ni som gillade att jag är tillbaka här.

 

Mitt stora intresse för Stockholms trädgårdar får dock ingen plats i den här bloggen längre. Jag klurar lite på en hemsida, men vi får se vad det blir. (Uppdaterat - Visst fick Slottis-bloggen en Stockholmssida också...se här)

 

 

 
 
        

Kommentarer
Postat av: The Intercontinental Gardener

Att det inte går få tag i någon alls hos Google när något händer är verkligen skrämmande... och förnedrande, också, för oss alla användare. Precis som vi är inte värda någonting, förutom de pengar de kan tjäna på oss (och så är det nog)!

Även om min blogg är pytteliten, så har jag också lagt en hel del tid på alla bilder och små berättelser genom åren, och bloggen har blivit en liten dagbok om min resa. Att den skulle vara totalt borta skulle kännas som en liten bit av mig skulle vara borta - så jag kan bara ana hur det måste kännas för dig, Hasse, men din fantastiska blog.

Jag är så glad att du vill jobba vidare med din blogg trots allt; var jag än bor i världen så gillar jag titta vad som händer i trädgårdsvärlden "därhemma" (även om jag knappt vet längre var "hemma" är, egentligen :-) )

Lycka till med den "nygamla" bloggen!

2014-03-05 @ 07:24:57
URL: http://www.intercontinentalgardener.com/
Postat av: Hasse Wester

Hej! Jag har helt enkelt varit alldeles för oförsiktig. Befinner man sig på internet så måste man förstå att man inte är säker. Helst skulle jag vilja skriva i ett block med penna. Men nu sparar jag och säkrar allt jag gör, Jag förstår om ´´hemma´´kan vara på flera platser. Ha det så gott var än hemma är!

2014-03-05 @ 08:30:24
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Pepsbutik

Gud härligt med vår!
Underbara växter, växter behöver ljus, ljus finner ni på
http://www.pepsbutik.se/s/led-vaxtbelysning-fraktfritt

2014-03-05 @ 16:55:31
URL: http://www.pepsbutik.se
Postat av: Hasse Wester

Välkommen hit Marie-Louise.
För mig är internet/datorer och att vandra i natur, trädgårdar och Stockholm inte någon motsättning. För att kunna skriva om alla platser så måste jag först besöka dem i verkligheten. Men visst blir man oerhört trött på det tekniska ibland och kan längta efter analoga kameror och penna och skrivblock. Välkommen till bloggen förresten! Hälsningar Hasse!

2014-03-06 @ 21:22:45
URL: http://gardener.blogg.se
Postat av: agneta.lindroos

God kväll
Detta var en lyckodag, att jag fann din blogg igen!
Jag har tillsammans med så många många andra följt din blogg flera gånger dagligen och blev förtvivlad när jag förstått vad som hänt.
Nu vår och vad kunde vara bättre vårtecken !!
TACK för att du ger oss av din tid och kunskap
Hälsningar från rabatterna i saltsjöbaden/agneta

2014-03-15 @ 23:42:52
Postat av: Hasse Wester

Vad fint att du hänger med här också Agneta! Ha en fin vår i Saltis!

2014-03-16 @ 14:21:44
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0