Site Meter

Äntligen!

Prunus sargentii - Bergskörsbär i buskform planterade jag i parken 2001 och jag såg framför mig ett hav av de vackra blommorna under Engsholms vårar framöver. Den lilla busken växter bra år för år och blommande med några enstaka blommor här och där. Ingen lade nog märke till vare sig blommor eller buske, förutom jag som stirrade otåligt på växten varje vår. Åren gick och busken växte sig stor som ett mindre träd, precis som jag tänkt.

Förra året började jag helt tappa tron på den här kompisen och planerade att sätta något annat på platsen. Men nu äntligen har den börjat blomma och då över hela kronan. Det är svårt att fånga blomningen på bild men jag känner mig mycket nöjd. Gillar blommorna mot de mörka bladen och bladens höstfärg är magnifik. Nu har den vuxit färdigt och kan koncentrera sig på att blomma i stället för att lägga all kraft till att växa. Från och med nu kommer den här bergskörsbärsbusken att bli vackrare för varje år och jag tror att vi fått det smycke som jag tänkte en gång.

Nu firar vi helg, vädret ska bli bra sägs det. Trevlig helg alla som hittat hit!

Pionerna växer fort nu

Snöklocka och kejsarkrona

Alla mina vedartade sticklingar har klarat sig och jag kan börja göra buskar av paradisbuske, vidjehortensia, bergskörsbär och trädgårdsprakttry.


Vitsippsbackarna börjar skifta i rosa och snart slocknar sipporna för den här gången. Nu tar gullvivor och förgätmigej över.


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Åh, vad härligt det ser ut! Bergkörsbär är ett av mina favoritbuskträd. Har du sett hur vacker höstprakten är vid gångvägen framför stationen i Enköping? Om inte - åk dit och njut i höst! Bergkörsbär i ett hav av andra vackra höstfärger.Kul att du har lyckats med så många sticklingar. Det är en lyx att föröka växter på egen hand! Tänk vad rik man är!! :)

2011-05-06 @ 17:39:17
URL: http://www.axelzonstradgard.se
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Madeleine: Ja bergskörsbär är verkligen fint och höstfärgen på mitt ex är oerhört vackert. Visst...jag känner mig rik! Hoppas att du också gör det!

2011-05-06 @ 19:18:12
Postat av: Anna

Dina sticklingar ser ut som mina :) det är roligt för du är proffs..

2011-05-06 @ 21:21:41
Postat av: Janicke

Så fint mot slottets fasad!

2011-05-09 @ 13:33:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0