Site Meter

Gonäs - mitt öde!

En försommardag hängde jag över kartboken och försökte hitta en vacker eller spännande plats att besöka under min andra semestervecka i augusti (vecka 33).
Den första veckan var spikad med besök hos Hannu på Kinnekulle, vidare till en vän i Varberg. I Landskrona ska jag och kamrat Claes ta oss över till ´´pärlan i Öresund´´ Ven. Det blir sedan en natt på Ystads havsbad (där jag fick förmånen att bo genom reseföretaget Take offer och slutligen två dagar på Bornholm.

Men vart skulle jag då åka under den andra semesterveckan under ett par dagars roadtrip? Hur jag än letade så hittade jag inget lämpligt resmål så jag bestämde mig för att låta slumpen eller ödet om man så vill, bestämma. Jag tog den där kartboken över Sverige, blundade och bläddrade för att plötsligt dyka ner med pekfingret på den plats som jag skulle besöka. Jag öppnade ögonen och fingret hade hamnat på byn Gonäs som ligger strax utanför Ludvika i Dalarna. En ort som har 350 invånare, ingen butik, ingen bensinmack, i stort sett inget förutom naturen runt omkring och villorna där människorna bor. Eller?

Vem vet varför slumpen valde just Gonäs åt mig? Kanske att just den platsen kommer att betyda något speciellt för mig. Det visade sig senare att tre av mina Facebookvänner bor i närheten av Gonäs och att en god vän till mig har en granne med koppling till byn. I kommentaren här nedan av Lilla B fick jag också veta att Gubben i stugan finns i närheten. Det är en av mina favoritdokumentärer. Se youtubefilm.

Nu vet jag vilka platser jag ska besöka på orten och jag kommer att göra ett  bloggreportage från och om Gonäs och det kommer att bli seriöst, alltså inget ´´Stockholmaren som kom till hålan på landet och som hånar alla ställen som inte har tunnelbana ´´.
Jag respekterar alla människors val av boplats. Jag är själv född i Norrtälje och är ganska långt ifrån den typiska stockholmaren. Eller som kamrat Per skrev i sin blogg i morse - du är definitivt inte en "stockholmare", du är en stockholmare. En jäkla skillnad!


Kommentarer
Postat av: LillaB

Och Gubben i stugan bor nästgårds till Gonäs...

2011-07-25 @ 21:36:32
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Du skämtar??? Är det säkert? Jag måste få se den platsen!

2011-07-25 @ 21:41:49
Postat av: LillaB

Nej, jag skämtar inte. Däremot tror jag mig veta att Gubben Ragnar med ålderns rätt flyttat till bekvämare boende.

2011-07-25 @ 21:50:20
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Tror du att man kan hitta huset?

2011-07-25 @ 21:58:22
Postat av: Lilla B

Ja, det tror jag nog. Du har meddelande på FB

2011-07-25 @ 22:08:58
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Katarina/Kollitott

Vilken härlig resa! Både den första och den andra. Ha det riktigt bra. Spännande blir det ju!

2011-08-06 @ 11:29:52
URL: http://kollitott.se
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Tack Katarina. Ja det blir spännande och du har ju varit i USA! Inte illa. Du får berätta mer sen. Vandrar väl förbi din trädgård framöver.

2011-08-06 @ 11:35:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0