Site Meter

En dag i Sverige 2003



Den 3 juni 2003 genomfördes det största fotografiska projekt någonsin i Sverige. Över 3 000 fotografer skulle skildra och dokumentera en dag i Sverige. 24 000 bilder skickades in till en jury och 235 av bilderna kom till slut med i boken. Dock inte någon bild från Engsholms slott, men alla bilder är tydligen arkiverade, jag tror att de finns på stadsarkivet.
På bilden flyttar jag en vattenspridare i mitt nysådda trädgårdsland och här finns fortfarande Apeldooren-tulpanerna kvar utefter staketet. Kommande vinter stal sorkarna alla lökarna och grävde ner dem i ett förråd.
Tänk att det här hände för 7 år sedan, helt otroligt. Väldigt mycket har hänt sedan dess. Då hade jag inte börjat med någon blogg men jag skrev trädgårdsdagbok. Facebook var inte uppfunnet utan startade året därpå. Hur levde människor innan Facebook?
Den här dagen var stressig läste jag i dagboken och jag jobbade till åtta på kvällen. Jag var orolig för de just utplanterade sommarblomsplantorna som hade det tufft i den starka solen.

Fotograf hos oss den här dagen var Johan Norin som också skrivit några kokböcker.
Någon som minns dagen och kanske deltog på något sätt?


Kommentarer
Postat av: Lars Forslin

Lou Reed. Kanske inte världens bästa röst, men ganska cool.

2010-03-21 @ 08:32:23
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lars Forslin: För mig är känslan mycket viktigare än vackra röster.

2010-03-21 @ 08:36:50
Postat av: The Secret Garden

Jag kommer mycket väl ihåg det där fotoprojektet. Det skrevs om det i alla Sveriges tidningar och massa folk skickade in bilder i hopp om att bli förevigade.

Den sommaren var den sista jag bodde på torpet som jag hyrde. Ett ställe där jag inte ens kunde gräva den enklaste rabatt...fick inte. Fick inte röra någonting. Det är därför det nu är så roligt att äga ett eget hem och en trädgård som jag gjort helt själv...här får jag i alla fall göra vad jag vill! :)



Ha det gott!

2010-03-21 @ 20:41:20
URL: http://hemligatradgarden.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

The Secret Garden: Förstår att det var skönt att få en egen trädgård då. Ha det gott du också!

2010-03-21 @ 23:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0