Site Meter

Automatisera monotona trädgårdssysslor


- Det finns ett tilltagande intresse för att automatisera monotona trädgårdssysslor. Robotgräsklippare kommer i framtiden att vara lika självklara som diskmaskiner och tvättmaskinen är i dag i människornas vardag säger…en Business Development Manager från Husqvarna.

Visst är det spännande att en Business Development Manager kan blicka in i våra framtida trädgårdar?

Det finns ett tilltagande intresse att automatisera de monotona trädgårdssysslorna...hur vet man det?  Vilka står bakom den undersökningen? Man kan ana...

 

Ibland undrar jag vart trädgårdsyrket är på väg. Det känns ibland som om hela den här branschen är kidnappad av folk som vill göra stora pengar på trädgårdshypen. Undrar om det genuina trädgårdsintresset finns hos de som utvecklar alla prylar...som man MÅSTE ha i sin trädgård?

 

Miljövänligt med en robotklippare? Absolut!

Känslan att ha robotar i våra trädgårdar? Nä!

 

Eller är jag bara negativ mot utvecklingen? Jag kanske bara behöver semester...

 

Den här modellen kostar nästan 40 000:-


Kommentarer
Postat av: Leif

Det tar några timmar att klippa min gräsmatta och det är lugnande att gå och se vad som kommit upp mer än grästet och hur de övriga växterna ser ut...Aldrig en robot.

2010-08-04 @ 07:52:10
URL: http://vallby38.blogspot.com
Postat av: Skaffaren

Det verkar vara likadant i de flesta branscher.

Den enskilda människan och naturen kommer i sista hand.

Jag skulle vilja säga att det finns ett stigande intresse för att ha ett bra liv, Det är bara det att man letar på fel ställen.

Robot? Nej tack.

2010-08-04 @ 08:02:05
URL: http://skaffaren.blogspot.com
Postat av: Monica

Monotona sysslor behövs att vila själen i, inte rationaliseras bort!. Att gå där med en handjagad gräsklippare är rena balsamet för själen, rena meditationen. Fler borde omvärdera även den vanliga motorgräsklipparen. Och robot, aldrig!

2010-08-04 @ 08:29:49
URL: http://tagganer.blogspot.com
Postat av: Sophia Callmer

Robot nej tack! Även om jag har MYCKET gräs att klippa gillar jag att göra det och får också bar koll på vad som händer även i trädgårdens mera undanskymda delar. ha det fint på Österlen!

2010-08-04 @ 08:56:52
URL: http://sophiacallmer.blogspot.com
Postat av: LillaB

En gräsklippningsrobot skulle jag gott kunna tänka mig. Både nu på direkten och särskilt i framtiden när orken inte är lika stor. Att slita ont med gräsmattan på gamla dar är inget att se fram emot.En vanskött gräsmatta skämmer hela trädgården och när man inte orkar eller vill utföra sysslan tycker jag att en robot vore toppen. Ogräsrensningen är för mig det monotona men kontemplativa arbetet i trädgården.

Så en robot - jatack!

2010-08-04 @ 09:12:14
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Fia

En sådan robot gräsklippare ska jag investera i den dagen jag får min nya trädgård;)

Postat av: Ruben

Kan bara konstatera, att ryktet om det STORA arbetet med att klippa en gräsmatta inte alls motsvaras av verkligheten (vem lurar vem?). I jämförelse med att mata tvättmaskinen, hänga tvätten, packa ner den i lådor, ja till och med stryka den, så är gräsklippning rena semestern!!

/Ruben

2010-08-04 @ 15:57:50
URL: http://rubensrabatter.blogspot.com
Postat av: LillaB

Men Ruben - är du skvatt galen?! Klippning av gräs är ett otyg, det gröna slitet från helvetet och betydligt värre än att knöka ner lite tvätt i maskinen. Tycker jag, alltså ;)

2010-08-04 @ 17:16:37
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Bjørg

Har i dag kommet hjem fra Gamla Stan, hvor vi var en uke. Vi gikk i dine fotspor på Djurgården. Vi gikk helt ut på den lille kafeen og tok en kaffe der. Var også innom Rosendals trädgård og to kunstsamlinger. Takk for inspirasjonen vi fikk til å gå hele den vakre turen langs vannet. Vi hadde en fin dag helt enkelt.

2010-08-05 @ 02:13:34
Postat av: Mariana

Jag är nog mer gammeldags och använder så lite maskiner som möjligt men Börje gillar maskiner av alla slag.

Mariana

2010-08-05 @ 09:26:46
URL: http://www.tradgardsdesign.blogspot.com
Postat av: Lars Forslin

Som Skaffaren skriver är det nog så att det alltid finns de som vill tillhandahålla prylar inom varje intresseområde. Det ligger i tidsandan att vi fångas av prylar; hela vårt materialistiska samhälle är ju en produkt av teknikfascination - eller kanske tvärtom.

Dock är ju teknik och prylar lite kontraproduktivt inom trädgård, åtminstone om de tar överhanden, vilket det lätt blir för "prylbögar". Fast jan får nog säga att när tekniken blir människans lydiga vän och frigör tid för njutning i trädgården, då är det nog inte så dumt med en solcellsdriven gräsklippare! <den frigjorda tiden kan ju användas till att rensa ogräs i planteringarna istället -- något som väl aldrig en robot lär kunna gå iland med.

2010-08-05 @ 22:58:52
URL: http://blogg.perenner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0