Site Meter

VinterblommorPå trappan till huvudingången har vi nu planterat Skimmia japonica ´Fragant Cloud´ som vi inte provat tidigare och det ska bli spännande att se hur den klarar kylan. Det är tydligen blomknopparna av vissa sorter som under vintern ska vara dekorativa. Det är en zon1-växt då man har den utplanterad och då blir det en buske som blir ca en meter hög och är vintergrön. Blommar då i maj-juni. Någon som har erfarenhet av Skimmia?

Här fick den sällskap av underbara julrosor. Murgröna och silvergirland har hängt med hela sommaren i de här urnorna.Det var väl ingen som trodde att Stanwell Perpetual hade slutat blomma? Den har blommat sedan juni men väldigt sparsamt så här sent på året så klart, men det är ju häftigt med blommande rosor när det snart är december.


Den här Höstanemonen orkar dock inte stå emot vintern trots att den gör allt för att visa sin vanliga skönhet.

Kommentarer
Postat av: Monica

Åh vad vackert med julrosorna, helt underbart!

2009-11-22 @ 17:35:20
Postat av: Anita

Skimmia vet jag inget om men julrosorna på bilden är ljuvliga. Jag har en för året nyinköpt Stanwell Perpetual som inte är speciellt stor ännu och därför slutat blomma för i år. Men jag har följt rapporterna hos dig och ser med spänning fram mot nästa säsong och min egen Stanwell P.

2009-11-22 @ 17:38:51
URL: http://anitalinder.wordpress.com/
Postat av: Lillebeth

Vilket utsökt arrangemang! Måste fundera över något att konferera om med tanke på inlägget om julbord på slottet.

2009-11-23 @ 09:21:48
URL: http://vidbergetsfot.blogspot.com
Postat av: Lisa

Skimmia är enligt mitt tycke bland det snyggaste man kan ha i urnor på vintern. Blir vintern mild brukar de kunna överleva i Stockholmstrakten, dock är den med röda knoppar härdigare än den limegröna. Om plantorna överlever vintern blommar de vackert till våren med vita blommor som doftar underbart.

2009-11-26 @ 15:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0