Site Meter

Vädermannen

I morgon är det en stor dag! Ulf Lundells roman ´´Vädermannen´´  släpps och jag fick just besked av Bokus att den är på väg hem till mig. Det ska bli fint att få läsa Lundell igen och jag har en känsla av att det här blir riktigt bra.

Ett utdrag ur boken:

"Morgonen efter att jag anlänt vaknade jag i mörkret av att det dundrade runt huset. Vinden. Dundrade och ven och jag låg stilla i krafterna ett tag, varm själv under täcket, men jag hörde det fina rasslet mot takfönstret också och jag förstod att det regnade, men när jag klev ur sängen och drog gardinen från takfönstret såg jag att glaset var täckt av snö.

Jag gick ner till husets nedre plan och ute på gårdsplanen yrde snön och hade gjort så hela natten. Bilen var täckt, vackert skulpterad och längs ateljélängan var en driva på säkert fem meter. Stormen kom in från havet, rakt från öster, och inne på gårdsplanen dansade en tromb av snö runt runt och det var snyggt att se på snön i lampskenet och jag gick in i vardagsrummet som tog smällen från havet men jag kunde inte se så mycket där, vindbyarna kastade sej mot husgaveln, jag kunde se vägen, och jag kunde se att den var igendriven.

Dagen innan, då jag hade skumpat nerför vägen till gården hade det varit vårlikt och det hade stått snödroppar och vintergäck i gräsmattorna.

Det hade varit en underlig vinter."

Recension i SvD
Recension i DN

Kommentarer
Postat av: matte

verkar bra! har inte läst Lundell sedan Jack för en evighet sedan... kanske man skulle läsa något mer!

2008-05-21 @ 21:06:16
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

matte: Självklart ska du det!

2008-05-23 @ 17:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0