Site Meter

Ut ur kylanNu är det bråda tider i slottsparken då allt börjar växa ordentligt och nu har jag börjat så i trädgårdslandet. Jag har även varit modig att plantera de röda pelargonerna i borggårdens planteringar och jag håller alla tummar för att det inte blir någon mer nattfrost nu. Man kan ju hoppas att järnnätterna som brukar komma första veckan i juni var de som vi hade den här veckan. Nästa vecka jobbar jag bara fyra dagar och mycket ska hinnas då.

Jag räknar med att plantera ut alla mina små sommarblommor som jag drivit upp men som fortfarande ser ganska sköra ut. Pelargoner ska planteras ut i urnor, änglatrumpeter, stamfuchior och tomatplantor ska ut.
Men nu firar vi helg. I morgon ska jag besöka en mycket exklusiv trädgård som endast är öppen för allmänheten just i morgon. Den trädgården har jag alltid velat se och det enda problemet är att jag nog inte blir ensam inne i den lilla trädgården.Häckplantorna som jag planterade förra veckan och som hade legat i kylrum innan leveransen har ännu inte riktigt vecklat ut sina blad. Kontrasten från ett kylrum till att komma ut i en slottspark är stor men nästa vecka räknar jag med att de kommer att se lite mer levande ut.

Trevlig Helg alla besökare!

Kommentarer
Postat av: Marie

Trevlig helg själv!

Ska besöka & klappa kungens kor på lördag, Statens fastighetsverk öppnar sina portar lite här och där, bl.a på Stenhammar Slott här i Flen. En tur i slottsträdgården för att se en 1700-talsträdgård..."Lyft blicken över Stenhammar – igår, idag, imorgonKom innanför murarna till den terrasserade slottsträdgården. Kulturarvsspecialist Karin Gold Cox, SFV, berättar om SFV:s uppdrag och förvaltningen av Stenhammars gods, dess historia och händelser på platsen. Vi tittar på spår av trädgården och vad man odlade. Vad händer idag och hur ser framtiden ut? Samling vid nya ladugården. Gemensam promenad upp till slottsträdgården. Ca 1 timme. "

2008-05-23 @ 20:19:25
URL: http://www.blipfoto.com/troca
Postat av: Kersti

Jag anar mandelblom på den övre bilden och inte en utan många.Kan det verkligen vara så? Det är en av mina favoriter men på mina ställen har den nästan försvunnit. I år har jag inte sett en enda.

2008-05-23 @ 21:22:09
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Marie: Det är in i ett hemligt rum som jag ska i morgon.Kersti: Vi har stora stora ängar av mandelblom mm. just nu.

2008-05-23 @ 21:47:06
Postat av: sericea

vi har inga roliga hemliga rum i Göteborg! bara Bohus fästning i Kungälv men kom igen, ge mig nåt roligare!

2008-05-23 @ 23:22:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0